logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 greșeli de machiaj care îți strică forma ochilor

Machiajul este o artă și aplicat corect îți poate pune în valoare trăsăturile frumoase pe care le ai. Folosit greșit, machiajul poate oferi iluzia unor trăsături pe care tu nici măcar nu le ai, dar pe care nici nu ți le dorești.

1. Creion negru pe conjunctivă

Atunci când aplici creion dermatograf negru pe conjunctivă, se creează un efect optic de micșorare a ochilor. Acest timp de machiaj nu este recomandat celor care au deja ochii mici, dar nici celorlalte femei, în timpul zilei. Creionul negru poate da o aparență prea dură pe timp de zi.

2. Gene false extreme

Genele false dramatice au fost create pentru a deservi ședințe foto și evenimente speciale. Dacă porți gene false prea dramatice (prea dese sau prea lungi) efectul obținut va fi unul de ochi pe jumătate adormit.

3. Gene neondulate

Dacă îți rimelezi genele fără să le ondulezi în prealabil, acestea au tendința să se lase în jos, făcându-ți ochii să pară mai mici. Dacă, în schimb, ondulezi genele înainte de a aplica rimelul, vei obține un efect optic de mărire, iar ochii tăi vor părea mai deschiși.

4. Cearcăne neacoperite

Deși nu ai crede că are legătură cu mărimea ochilor, cearcănele (și în general zonele întunecate) au un efect optic de adâncire și micșorare a ochilor. Dacă le acoperi cu un corector iluminator, zona ochilor va părea mai luminoasă, iar ochii tăi vor fi, optic, mai mari.

5. Linie de tuș greșită

Oricât de frumoasă ar fi linia de tuș cu codiță, aceasta nu e potrivită oricărui tip de ochi. Dacă ai pleoapele căzute și îndreptate în jos, este foarte puțin probabil să poți purta un machiaj ochi de pisică fără să te facă să pari tristă și plânsă. Alege mai degrabă o linie simplă de tuș, subțire în colțul intern, dar îngroșată pe măsură ce ajungi spre exteriorul pleoapei. Vei reuși astfel să îți ridici optic pleoapele și ochii.

Acum știi, dacă ochii tăi nu par în cea mai bună formă când te machiezi, evită greșelile de mai sus. Astfel, vei reuși să ai efectul dorit și să nu mai ai ochii semi închiși sau cu o formă ciudată.

Citește și Când e bine să îți schimbi cosmeticele?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *