logo
Generic filters
Exact matches only

5 lucruri pe care le faci greşit pentru părul tău

Sursă foto: dreamstime.com

Majoritatea femeilor deja au o rutină bine stabilită atunci când vine vorba de modul în care îşi îngrijesc părul şi consideră că nu fac nimic greşit în metodele pe care le folosesc. Astăzi vom vorbi despre câteva lucruri pe care obişnuim să le facem zi de zi şi cum ne afectează acestea calitatea şi sănătatea părului.

Pentru femeile cu părul lung, cel mai confortabil lucru e să îşi facă o coadă simplă la spate şi să o lege cu un elastic. Fie că mergem la sală, la cumpărături sau la serviciu, e una din cele mai simple metode de a-ţi ţine părul sub control, fără prea multă bătaie de cap. Dar faptul că acel elastic este pus zi de zi exact în acelaşi loc, deteriorează părul şi îl face mult mai fragil şi uşor de rupt. Nu înseamnă că nu mai aveţi voie să purtaţi coadă. Trebuie doar să încercaţi să mutaţi zilnic elasticul măcar cu câţiva centimetri mai jos şi să alternaţi locul în care legaţi părul.

Citeşte şi Sfaturi pentru un păr sănătos

Folosirea unei cantităţi prea mari de şampon. Cel mai indicat e ca acea cantitate pe care o folosiţi să fie împărţită în două şi să aplicaţi sampon de două ori. Prima tură de şampon va elimina mizeria şi aspectul uleios al părului, iar a doua tură este cea în care părul chiar este curăţat şi primeşte un aspect strălucitor. Aplicarea balsamului trebuie făcută abia după ce tamponaţi părul cu un prosop. Dacă aplicaţi balsamul direct pe părul proaspăt spălat acesta va fi mult mai diluat din cauza apei.

Când aţi terminat de spălat părul, nu îl frecaţi agresiv cu un prosop. Părul trebuie doar tamponat uşor şi lăsat să se usuce natural. Altfel, riscaţi ca firele să se subţieze şi să se rupă mult mai uşor.

Nu vă înfăşuraţi părul într-un prosop imediat după duş şi treceţi la machiaj. E important să aplicaţi produsele pentru păr cât timp acesta este încă ud. Trebuie doar puţin stoarsă apa din el şi apoi puteţi trece la tratamentul complet. Aplicarea produselor pe părul semi-uscat nu este la fel de eficientă deoarece nu vor fi distribuite în mod egal.

Nu folosiţi peria de păr doar ca să vi-l aranjaţi. E important să vă periaţi părul şi înainte de a-l spăla deoarece se curăţă mult mai uşor. Puteţi lua peria cu voi la duş pentru a o folosi în momentul în care aplicaţi balsamul, pentru a fi sigure că-l distribuiţi uniform pe firele de păr.

Voi ce alte mici trucuri pentru întreţinerea părului folosiţi?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *