logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi pentru un păr sănătos

Fie că îl purtăm lung sau scurt, drept sau ondulat, de cele mai multe ori, aranjatul părului ne dă prea multă bătaie de cap şi de multe ori nu avem bugetul sau timpul necesar pentru a vizita coaforul frecvent. Aşa că, am găsit câteva metode simple care să vă ajute să vă menţineţi părul sănătos fără prea multe bătăi de cap.

Nu vă grăbiţi să uscaţi părul. Atunci când încă este foarte ud, pe lângă faptul că va dura mult mai mult timp până se va usca, părul este şi mai puţin elastic, iar şansele să se rupă în momentul în care daţi cu peria sunt mai mari. De preferat ar fi ca părul să se usuce în mod natural, fără uscătorul de păr. Aveţi grijă ca atunci când ştergeţi părul după spălare să o faceţi cu tamponări uşoare ale prosopului şi nu cu mişcări dure care ar putea duce la ruperea firelor. Dacă totuşi sunteţi pe fugă şi e nevoie să folosiţi uscătorul, e indicat să folosiţi un spray protector împotriva căldurii.

Dacă folosiţi vopsea de păr trebuie să apelaţi la anumite trucuri pentru păstrarea mai îndelungată a culorii. Apa foarte dură poate diminua rapid efectul vopselii. Există unele filtre speciale pentru duş care vă pot ajuta în acest sens. De asemenea, este bine să folosiţi şampoane speciale pentru păr vopsit care vă pot ajuta la menţinerea culorii şi a texturii părului.

Vezi şi care este Rutina zilnică de îngrijire a părului

Dacă folosiţi mai mult de patru produse pentru îngrijirea părului, experţii vă avertizează că aveţi o problemă. Şamponul, balsamul şi maximum două tipuri de hair-spray ar trebui să vă fie suficiente pentru a vă aranja părul. În cazul în care, din cauza excesului de produse utilizate, apare mătreaţa sau părul devine extrem de gras, este recomandat să adăugaţi o linguriţă de oţet la cantitatea de şampon pe care o veţi folosi. Această procedură trebuie repetată o dată pe săptămână, pentru a înlătura surplusul de la celelalte produse.

Încercaţi produse naturiste. De cele mai multe ori, soluţia este chiar în casa noastră. Pentru un păr gras spre exemplu, e recomandată clătirea cu suc proaspăt de lămâie care va îndepărta excesul de sebum.

Ce facem cu firele rebele? În special dacă v-aţi spălat părul cu o seară înainte şi aţi adormit cu el ud, şansele să vă treziţi cu o grămadă de fire rebele sunt mari. Cea mai simplă metodă prin care le puteţi controla fără să vă încărcaţi părul e să aveţi o periuţă de dinţi de rezervă pe care să aplicaţi fixativ şi să o treceţi prin păr.

Chiar dacă poate nu vi se pare că există o legătură între ele, dieta joacă un rol destul de important în menţinerea sănătăţii părului. O dietă echilibrată, fără exces de alcool şi tutun vă ajută să aveţi un păr puternic şi strălucitor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.