Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 Mituri despre frumuseţe şi îngrijire personală

Nu ştiu dacă voi aţi observat, dar suntem înconjuraţi de „specialişti” care ne spun mereu cum e bine să avem grijă de noi, cum să fim mai frumoase, care sunt cele mai bune creme, şampoane, rimeluri etc. Adevărul e că ce mi se potriveşte mie, nu ţi se potriveşte şi ţie aşa că e greu să dai verdicte şi să ridici în slăvi un produs de frumuseţe care nu se potriveşte la orice PH, orice ten, etc. Aşa şi cu miturile din frumuseţe şi îngrijire corporală, timpul a decis asupra lor dacă erau adevărate sau false. Despre spălarea mâinilor, a dinţilor, a părului, pentru toate există cel puţin 1 mit fals!

Mitul nr 1: Cu cât te piepteni mai des cu atât părul tău e mai sănătos
Da, poate o fi funcţionat pentru Angelina Jolie sau Nicoleta Luciu însă nu înseamnă că această reţetă e universal valabilă. Nu trebuie să renunţaţi să vă mai pieptănaţi, într-adevăr ajută să va descâlciţi părul, să masaţi scalpul, să activaţi circulaţia sanguină la nivelul capului, dar pieptănatul prea des, pe de altă parte, o să vă facă părul mai uleios fiindcă o să acceleraţi eliberarea de sebum, părul va deveni din ce în ce mai fragil şi mai slab, în plus periatul excesiv creşte şansele de a-l rupe mai repede!

Mitul nr 2: Un păr curat e un păr spălat
Facem un duş în fiecare zi pentru a ne spală corpul, e necesar să ne spălăm şi pe cap tot la fel de des? Ei bine NU! Părul tău poate rămâne curat şi după 2-3 zile, asta depinde de foarte mulţi factori: tipul de păr, sănătatea scalpului, excesul de sebum, mediul din jur, însă nici un tip de păr, nici măcar pe cel gras nu trebuie să îl speli zilnic. Şamponul e dăunător, el spală uleiul natural pe care îl produce scalpul, care îţi protejează şi hrăneşte părul, deci, dacă te speli foarte des rişti să ai un păr din ce în ce mai slab! Dacă părul tău se îngraşă foarte repede, ia în calcul şamponul uscat sau pudra pentru bebeluşi care absoarbe excesul!

Mitul nr 4: Dentistul nu îşi poate da seama dacă nu te speli regulat pe dinţi
Asta am auzit-o în timpul liceului, fetele erau convinse că dacă se spală înainte de a merge la stomatolog este suficient pentru a ascunde faptul că nu se spală în mod regulat, măcar 1 dată pe zi. Adevărul e că, chiar dacă ai dinţii albi, moşteniţi genetic, gingiile sângerânde şi cariile tot te vor da de gol. Trebuie să ai grijă de igiena orală în fiecare zi, asta este realitatea!

Mitul nr 5 – Gelul dezinfectant folosit constant te ține departe de microbi
Nimic mai fals, realitatea este că acestea folosite constant îţi fac mai mult rău decât bine. Acum, industria de îngrijire corporală ne bagă pe gât tot felul de produse şi mai rău ne face să credem că nu putem trăi fără ele. Adevărul e că acest gel nu are cum să ţină toţi microbii la distanţă, nici măcar dacă ar conţine 60% alchool. În al doilea, rând folosit regulat are consecinţe grave, în special fiindcă microbii dezvoltă o rezistenţă la el aşa că mai bine folosiţi un simplu săpun antibacterian şi nu exageraţi cu 20 de spălări pe zi!

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *