Search
Generic filters
Exact matches only

Află ce tip de ten ai și cum poți să-l îngrijești

Ai probleme de fiecare dată când dorești să cumperi un produs cosmetic, fiindcă nu știi care este potrivit tipului tău de ten? În acest articol, îți oferim informațiile necesare identificării tipului tău de ten. Este esențial să ne cunoaștem tenul și să-i oferim îngrijirea corespunzătoare.

Există 5 tipuri de ten: normal, gras, mixt, sensibil și uscat. Aceste categorii sunt divizate în funcție de cantitatea de grăsime produsă de piele.

Tenul gras

Este caracterizat prin strălucire, mai ales în zona T ( de la frunte, nas, până la bărbie). Tenul are porii dilatați și este predispus la puncte negre. Un avantaj al acestui tip de ten este îmbătrânirea mai lentă decât la celelalte tipuri de ten. Fiind un ten gras, ridurile apar mult mai dificil.

Îngrijirea acestui tip de ten ar trebui să fie zilnică, prin produse destinate tenului gras și printr-o exfoliere realizată de 2 ori pe săptămână. În cazul unui ten gras acneic, soluțiile astringente sunt aliatul perfect al tenului. Utilizați farduri de obraz uscate, în detrimentul celor lichide.

Tenul normal sau mixt

Majoritatea femeilor au un ten normal sau mixt. Tenul mixt este caracterizat prin zone grase ale feței și zone mai uscate. Tenul mixt este influențat de schimbările sezoniere sau cele hormonale. Primăvara și toamna zona T este grasă, iar obrajii sunt uscați. Acest tip de piele are o textură netedă, o bună circulație a vaselor de sânge din zona feței și o culoare sănătoasă.

Ca în cazul tenului gras, se recomandă exfolierea de 2 ori pe săptămână, pentru a se îndepărta celulele moarte ale pielii. În locurile uscate ale feței se poate utiliza o cremă hidratantă, fără ulei.

Tenul uscat

Un ten uscat poate fi cel mai ușor identificat după demachiere. În cazul unui ten uscat, după demachiere se observă pete roșii și riduri fine, iar pielea este foarte deshidratată și poate fi descuamată. Pielea uscată necesită o îngrijire specială. Utilizați un demachiant cu o textură cremoasă, o cremă hidratantă și folosiți produse cosmetice cremoase, în detrimentul celor pulbere.

Tenul sensibil

Tenul sensibil este caracterizat de o piele subțire, delicată, cu pori fini. Dacă tenul vostru se irită ușor de la anumite produse cosmetice, sau de la soare, dacă sunteți predispuși la roșeață, cel mai probabil aveți un ten sensibil. Pentru tipul tău de ten, cele mai potrivite sunt produsele cosmetice care nu conțin parfumuri sau iritanți.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *