Search
Generic filters
Exact matches only

Argumente pro şi contra operaţiilor estetice

Chirurgia estetică este o practică tot mai folosită de femei pentru a ajusta anumite imperfecţiuni. De multe ori, însă, decizia de a-ţi mări buzele sau sânii, de a face o liposucţie sau de a-ţi corecta forma nasului nu este suficient de documentată şi pot apărea efecte secundare nedorite. Cu toate că este o metodă simplă de a corecta ceea ce nu îți place la corpul tău, trebuie să fii conştientă de beneficiile, dar şi argumentele împotriva acestor proceduri.

Avantaje:

Liposucţia este o metodă prin care vei scăpa, cu siguranţă, de acele straturi de grăsime pe care ai tot încercat să le elimini cu dietă şi exerciţii. Dacă totul merge conform planului, rezultatele vor fi uimitoare. Îmbunătăţirea aspectului fizic este motivul principal pentru care femeile apelează la operaţiile estetice aşa că e decizia ta personală în acest sens.

Încrederea în sine este accentuată cu ajutorul operaţiilor estetice. Un mare plus al operaţiilor estetice este faptul că vei avea o încredere de sine mai mare şi vei fi mult mai dornică să socializezi cu ceilalţi.

Scapi de grăsime rapid, fără diete sau exerciţii fizice. Multe femei consideră că nu pot face astfel de schimbări majore în viaţa lor sau nu au timpul necesar, aşa că preferă să apeleze constant la operaţii estetice. Cu toate că este o metodă rapidă, vorbim totuşi de o intervenţie chirurgicală, aşa că ar fi bine să cunoşti în detaliu procedura.

Scapi de riduri. Intervenţiile care presupun implantul de colagen în anumite zone ale feţei sunt tot mai răspândite. Cu toate acestea, există şi riscul ca rezultatul final să fie o faţă cu aspect mult prea rigid.

Dezavantaje:

Efectele secundare de după operaţie. Chiar şi în cazul unor operaţii care reuşesc 100%, imediat după procedura în sine, corpul va fi supus unor dureri şi vânătăi care s-ar putea să te demoralizeze.

Orice operaţie care nu va reuşi 100% sau nu va aduce rezultatul la care visai, îţi va scădea încrederea în tine şi e important să lucrezi la motivele interioare pentru care poate nu te simţi confortabil în pielea ta.

Cu toate că te poate ajuta să scapi rapid de grăsimea în exces, costurile unei astfel de proceduri sunt destul de mari. Şi cu toate acestea, operaţiile estetice nu te pot scăpa de celulită.

Posibilitatea de a se transforma în dependenţă. Femeile care apelează cu succes la o astfel de operaţie, au tendinţa de a găsi apoi numeroase alte imperfecţiuni pe care îşi doresc să le corecteze. Obsesia de a te menţine tânără şi fără defecte e una dăunătoare şi atât corpul cât şi bugetul tău vor avea de suferit.

E important în cazul unei astfel de decizii să te documentezi foarte bine înainte de a face operaţia estetică şi chiar să vorbeşti cu un psiholog care să te ajute să înţelegi motivele pentru care vrei să schimbi ceva la corpul tău. Indiferent de decizia luată, important e să te simţi fericită şi încrezătoare cu aspectul tău.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *