logo
Generic filters
Exact matches only

Ce nu ştiai despre şamponul de păr

Sursă foto: dreamstime.com

Există numeroase mituri  şi teorii despre şampon şi ce efecte are asupra părului şi a scalpului tău. Iată câteva lucruri pe care mai mult ca sigur nu le ştiai despre şampon şi te pot ajuta să ai un păr mai frumos şi mai sănătos.

E important să alegi şamponul în funcţie de ingrediente şi pentru tipul tău de păr şi nu contează neapărat preţul. Cel mai bine e să te concentrezi pe ce vrei de la şampon: anti-mătreaţă, volum, pentru păr uscat etc. Şi dacă iei un şampon de la farmacie şi dacă îl cumperi de la cel mai tare brand, va avea acelaşi efect dacă nu se potriveşte tipului tău de păr.

Din când în când ai nevoie de un şampon care curăţă produsele pe care le foloseşti. Atunci când părul tău devine extrem de uscat e un semn că s-au adunat prea multe reziduuri de la multitudinea de produse folosite şi e necesar fie să foloseşti o variantă naturală cum ar fi oţetul, fie să îţi cumperi un şampon special care îţi va curăţa părul.

Citeşte despre Sfaturi pentru un păr sănătos

Ca să ai parte de un păr mai bogat e important să masezi şamponul  bine pe scalp. În acest fel vei creşte circulaţia sângelui în acea zonă şi părul va creşte mai repede.

Temperatura apei contează atunci când te speli pe cap. Şamponul acţionează cel mai bine dacă foloseşti apă călduţă atunci când te speli şi apoi  clăteşti părul cu apă puţin mai rece.

Şamponul uscat acţionează cel mai bine noaptea. Dacă nu ai chef să-ţi speli părul dar vrei totuşi să ai un look decent a doua zi, poţi încerca variant cu şampon uscat. E mai bine să-l laşi să acţioneze peste noapte pentru că în acest fel părul are timp să absoarbă toată pudra şi vei avea parte de un plus de volum.

Poţi să-ţi faci propriul şampon natural. Trebuie doar să combini oţet cu bicarbonat de sodiu şi cu apă şi vei avea parte de un produs care elimină mirosurile neplăcute şi în plus, nu vei avea parte de chimicalele pe care celelalte şampoane din comerţ le conţin.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *