logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum ne îmbrăcăm la un cocktail party

fete-la-petrecere

Tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată să primim o invitație la un eveniment și să nu știm cum să ne îmbrăcăm. Mai ales pentru femei este complicat să găsească ținuta potrivită pentru că trebuie să ia în calcul momentul din zi când se desfășoară evenimentul, locația, tipul evenimentului etc.

Pentru multe persoane alegerea hainelor potrivite pentru un cocktail party este o provocare și o bătaie de cap, în același timp. În România, genul acesta de petreceri a început să se dezvolte odată cu apariția companiilor multinaționale.

Înainte de a afla ce ținută este recomandat să avem la un cocktail party să aflăm ce este acest eveniment. Petrecerile de acest gen își au originea în SUA, denumirea lor vine de la băutura cocktail și se desfășoară de obicei după ora 17.00. Cocktailul este o petrecere scurtă în cadrul căreia se mănâncă aperitive și se beau, bineînțeles, cocktailuri. De obicei, lumea stă în picioare, dansează și socializează.

În ceea ce privește ținuta, în primul rând nu trebuie să ne îmbrăcăm sport. Hainele sport nu au ce căuta la un cocktail party. Fiind un eveniment relaxat, la care se socializează mult, este bine să avem o ținută în care să ne simțim bine, de aceea vestimentația este undeva la limita dintre casual și elegant. Este de preferat să evităm pantalonii, dar dacă totuși ținem neapărat la această piesă vestimentară, sunt indicați cei din materiale mai prețioase cum ar fi satinul sau inul, în combinație cu un top sau o bluză mai sofisticată și pretențioasă.

rochie-neagra_65616721

Sursa foto: © Kaspars Grinvalds

Nu veți da greș dacă veți merge pe o ținută formată din rochie neagră (sau culori pastelate), cu lungimea puțin deasupra de genunchi sau puțin sub genunchi și o pereche de pantofi/sandale cu toc. Atenție, tocurile nu trebuie să fie foarte înalte. Evitați decolteurile adânci, paietele și dantelele. Nu sunt potrivite pentru un cocktail party. De asemenea, nu vă împopoțonați cu multe bijuterii.

Bineînțeles că puteți opta și pentru o fustă, în aceleași culori enumerate mai sus în cazul rochiei. Bluza sau topul trebuie să fie prețios.

Evitați denimul pentru că este prea casual pentru un cocktail party.

Așadar, atenție la ținută! Nu vă mai rămâne decât să vă distrați, după ce ați ales hainele potrivite.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *