logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Motive pentru care rochia neagră e un must have!

Se spune că fiecare femeie trebuie să aibă în dulap o rochie neagră cu care să impresioneze. De fapt, despre the Little Black Dress s-a tot vorbit în trenduri de-a lungul anilor și încă nu are de gând să plece din fashion. O rochie neagră e o piesă statement în garderoba unei femei, iar eu îți spun 10 motive pentru care TREBUIE să o ai în garderobă!

1. E potrivită pentru orice ocazie. Practic, o rochie neagră e potrivită și la o nuntă și la alte evenimente la care trebuie să te îmbraci mai elegant, dar se potrivește și unei simple ieșiri cu fetele în oraș.

2. Te face să pari sofisticată. Răspunsul la întrebarea „de ce mă face o rochie neagră să par mai sofisticată” e regăsit în faptul că involuntar, ești asociată cu Chanel în gândul oamenilor. Asta pentru că Coco Chanel, părintele modei așa cum o știm noi, a fost cea care a împins rochia neagră în atenția tuturor.

3. Este o piesă de îmbrăcăminte care nu se demodează. Conceptul de LBD (little black dress) se referă la o rochie neagră, simplă, care poate trece peste granițele timpului. O rochie neagră care îți evidențiază formele de femeie în cel mai plăcut mod va fi mereu în tendințe.

4. Oferă iluzia că ești mai slabă. Datorită faptului că negrul este o (non) culoare care absoarbe lumina și nu o reflectă, o rochie neagră oferă iluzia că corpul tău are o cu totul altă formă și dimensiune (bine, nu schimbă cu totul forma, dar oferă iluzia că ai câteva kilograme în minus, instantaneu).

5. E un semn al maturității. Pentru că o rochie neagră te face automat mai sexy, te face să pari mai matură. De aceea, e important să cumperi o Little Black Dress doar atunci când te simți suficient de încrezătoare și de „femeie” ca să o porți purta (și când arăți bine cu ruj roșu). Asta pentru că unei copile (sau adolescente) i se potrivesc culorile, nu sobrietatea.

6. Te face să te simți mai încrezătoare. Am menționat în punctul 5 că e nevoie să fii suficient de încrezătoare ca să porți cu succes o rochie neagră clasică. Dacă nu ai încrederea necesară ca să fii sexy (și ești suficient de matură ca să fii), rochia neagră îți poate da imboldul necesar ca să devii ceea ce ai vrut dintotdeauna să fii.

7. Este „uniforma” bunului gust. O rochie neagră, simplă, elegantă, e asociată tot timpul cu bunul gust și rafinamentul. Asta înseamnă că nu poți da greș cu o asemenea rochie.

8. Nu trebuie să te mai gândești la asortat! Negru merge la orice, așa că poți pune pe tine o rochie neagră și să îți iei ce accesorii crezi că te avantajează mai bine. Fără compromisuri.

9. Nu se văd petele atât de ușor. Dacă ești la o petrecere și cineva (sau tu) scapă vin roșu pe tine, e un dezastru total atunci când porți rochii colorate. Dacă se întâmplă asta când porți o rochie neagră, nu va ști nimeni.

10. Little black dress are diferite gusturi și tot e clasică. Știu că te gândeai la asta! Gusturile în materie de fashion diferă, dar little black dress nu. Ei bine, ce nu diferă la LBD e conceptul de rochie neagră, simplă și elegantă. De-acolo înainte, poți opta între o mulțime de modele, cu bretele, fără bretele, cu mâneci, mulată sau în formă de clopot, lungă sau scurtă – important e să fie neagră, simplă și elegantă.

Îmi închei argumentația în favoarea LBD cu un bonus oferit de Beyonce într-una dintre melodiile ei, Freakum Dress. Conceptul de freakum dress din piesa lui Beyonce poate fi asociat extrem de ușor unei rochii negre, care are la bază oferirea unui imbold de încredere în sine.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.