Search
Generic filters
Exact matches only

Cum poți preveni albirea părului

Pe măsură ce îmbătrânim, cantitatea de melanină din organism scade, provocând albirea părului. Majoritatea oamenilor încărunțesc la bătrânețe, însă, există o parte a populației care suferă de o încărunțire prematură. Deficiența complexului de vitamine din gama B, problemele cu glanda tiroidă sau hipofiza sunt doar o parte din cauzele albirii premature a părului.

Deși nu există un remediu exact pentru tratarea părului cărunt, procesul de albire a părului, poate fi amânat. În articolul de astăzi, vă oferim anumite soluții pentru prevenirea albirii premature a părului.

Renunță la stres – stresul este unul dintre cauzele principale ale albirii părului. Acesta nu doar facilitează încărunțirea părului, ci provoacă degradarea acestuia. Abordează un stil de viață cât mai sănătos, citește, fii activ, mergi pe jos în fiecare zi.

Renunță la fumat – fumatul obstrucționează circulația sângelui, contractând vasele de sânge.

Renunță la alcool și cafea – alege să te hidratezi, consumând apă și alte băuturi sănătoase. De asemenea, evită alimentele prăjite, picante sau acide, fiindcă deshidratează organismul și scad umiditatea pielii. Deshidratarea și lipsa de umiditate a pielii blochează nutrienții să ajungă la foliculii de păr, provocând albirea.

Consumați alimente care conțin fier – lipsa cuprului în dieta zilnică produce albirea părului. Consumați alimente bogate în fier (ficat de porc, cerealele integrale, soia, spanac, semințe de dovleac, afine, ananas)

Consumați alimente bogate în iod – multe persoane au carență de iod în organism. Iodul este foarte benefic pentru sănătatea podoabei capilare.

Consumați alimente care conțin vitamina B12 – vitamina B12 ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a părului. Alimente care conțin B12: ouă, brânză, fasole, banane, pește etc.

Îmbunătățește circulația sângelui – o bună circulație a sângelui este prioritară pentru combaterea albirii părului. Circulația sângelui la nivelul scalpului este foarte importantă pentru sănătatea podoabei capilare. Pentru a îmbunătăți circulația sângelui la nivelul capilarelor, masați scalpul cu vârful degetelor, timp de 5-10 minute, în fiecare zi.

Consumă alimente bogate în vitamina B9 – așa cum vitamina B12 combate albirea prematură a părului, și vitamina B9 este responsabilă de producția de acid folic, care stimulează globulele roșii. De altfel, vitamina B9 influențează producția de metionină, un aminoacid bogat în sulf, care este elementară pentru sănătatea și culoarea părului.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *