Search
Generic filters
Exact matches only

Cum putem trata roșeața obrajilor

Te-ai întrebat de ce fața ta este roșie în anumite zone? Există diverse cauze ale acestei afecțiuni. Problemele precum: rozaceea, acneea sau eczemele, care provoacă iritarea și roșeața feței. Rozaceea este provocată de dilatarea vaselor de sânge de la nivelul feței.

Dacă credeți că aveți această afecțiune, nu ezitați și consultați un medic de specialitate. Tratarea rozaceei este simplă. Cel mai probabil, medicul vă va recomanda să limitați expunerea la soare, consumul de alimente foarte condimentate, alcoolul și să acordați o atenție mai sporită cosmeticelor pe care le aplicați pe ten.

Rutina zilnică de îngrijire, este esențială tratării roșeței obrajiilor. Pielea roșie este cu certitudine, o piele sensibilă. Așadar, alegeți cu grijă produsele cosmetice. Optați pentru produse destinate tenului sensibil, care au un pH neutru. Dacă aveți un ten acneic, nu abuzați de produsele anti-acnee care au în componență acid salicilic, peroxid de benzoil. Substanțele conținute de produsele anti-acnee pot deshidrata pielea și pot agrava roșeața obrajiilor. Din fericire, există diverse produse naturale care ne ajută în tratarea rozaceei.

Fulgii de ovăz sunt o alegere ideală pentru ten. Ei fac minuni pentru diverse probleme dermatologice: eczeme, arsuri solare, iritații. Aveți nevoie de fulgi din ovăz pur, pe care îi veți măcina și apoi adăugați o lingură de miere. Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze 10-15 minute. Curățați masca cu apă călduță, iar la final puteți clăti fața cu apă rece pentru închiderea porilor.

Ceaiul verde este un alt aliat al tenului iritat. Preparați o ceașcă de ceai și lăsați-l să se răcească. Cu ajutorul unui prosop tamponați fața cu ceai. Ceaiul verde este foarte benefic tenului, datorită agențiilor anti-inflamatori naturali care contribuie la contractarea vaselor de sânge.

Laptele este un alt ingredient natural care vindecă roșeața obrajiilor. Faceți un amestec din 50-50 din lapte și apă. Aplicați compoziția cu ajutorul unor discuri demachiante. Repetați acest ritual de 2 ori pe săptămână. Rezultatele nu vor întârzia să apară. Pielea va deveni mult mai curată și mai strălucitoare.

Uleiul de nucă de cocos  este un alt produs care face minuni pentru frumusețea tenului. Dacă aveți pete pe pielea dumneavoastră, roșeață sau un ten iritat, tamponați în zonele afectate ulei de cocos și lăsați-l să acționeze.

Voi ce alte modalități de tratare și calmare a tenului iritat, cunoașteți?

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *