logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să ai grijă de tenul tău

Poluarea, dieta uneori dezechilibrată, orarul haotic şi oboseala acumulată sunt doar câteva din motivele pentru care  tenul tău are nevoie de o atenţie deosebită.

În primul rând, trebuie să începem cu un proces esenţial: curăţarea pielii.  Ideal ar fi să îți cureţi tenul de două ori pe zi. Seara, pentru a îndepărta resturile de machiaj şi mizeria adunată pe parcursul zilei şi dimineaţa pentru a îndepărta  grăsimea şi celulele moarte produse pe timpul nopţii.

După curăţarea tenului e important să aplici un toner. Acesta te va ajuta să-ţi pregăteşti pielea pentru procesul de hidratare. Ai grijă să-ţi alegi tonerul în funcţie de nevoile tenului tău şi să alegi unul fără alcool, mai ales în cazul în care ai un ten sensibil.

Ca să îi redai pielii elasticitatea de care are nevoie, nu uita să-ţi hidratezi tenul. Şi crema hidratantă e bine să fie aleasă în funcţie de ten, deoarece aceasta protejează tenul şi stimulează regenerarea țesuturilor. Dacă nu eşti sigură ce creme să alegi din comerț sau pur şi simplu preferi o alternativă naturală, poţi să foloseşti câteva reţete pe bază de fructe pe care le poţi prepara acasă.

Merele sunt extreme de benefice pentru ten deoarece previn formarea petelor. Poţi încerca o mască făcută din pulpă de măr, pulpă de grepfrut şi pulpă de kiwi. Grepfrutul îl poţi folosi şi singur, storcând sucul şi aplicându-l pe faţă pentru 15 minute. Apoi clăteşti cu apă călduţă şi te bucuri de o circulaţie sanguină stimulată şi un ten mai sănătos.

Un alt fruct extrem de hidratant este avocado. Trebuie doar să-l pasezi până obţii conţinutul pentru mască şi să-l laşi să acţioneze timp de 30 de minute. E perfect pentru un ten uscat deoarece are un conţinut ridicat de vitamine şi grăsimi, care vor da strălucire tenului.

Vezi care sunt Cele mai bune măşti pentru faţa ta

Dacă vrei să încerci şi alte ingrediente naturale, nu ezita să-ţi aplici măşti cu iaurt sau chiar şi cu miere. Pentru a preveni apariţia cearcănelor, de exemplu, este indicat să amesteci câteva linguri de miere într-un pahar cu apă şi să tamponezi cu amestecul respectiv în jurul ochilor. După cele 10 minute în care această soluţie îşi va face efectul, spală cu apă rece şi bucură-te de un ten curat.

Fie că optezi pentru ingredientele naturale sau ai reuşit să identifici în comerţ produse de calitate care ţi se potrivesc, nu uita de această rutină extrem de importantă pentru a avea un ten sănătos: curăţare, tonifiere, hidratare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *