logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Topul celor mai bune măşti de înfrumuseţare

Dacă tot a venit vara şi avem la îndemână o varietate de fructe şi legume proaspete, de ce să nu profităm de ele şi să nu le includem nu doar în dieta de zi cu zi, ci şi în ritualul zilnic de frumuseţe. Ne-am uitat prin grădini, pieţe şi magazine cu produse naturiste şi am găsit produsele perfecte pentru câteva măşti extrem de benefice pentru pielea feţei.

  1. Mască din mentă şi pudră de curcumă. Această combinaţie este foarte bună pentru a vă calma pielea după zilele călduroase de vară. Trebuie să zdrobiţi bine menta şi să adăugaţi doar un strop de pudră de curcumă. Aplicaţi amestecul după ce, în prealabil, v-aţi spălat pe faţă cu apă călduţă. După 15 minute în care lăsaţi să acţioneze, spălaţi-vă cu apă rece.
  2. Mască din suc de pepene roşu şi castravete. Această mască ajută la curăţarea feţei şi acţionează ca un tonifiant. Aveţi nevoie de două linguri de suc de pepene roşu, două linguri de suc de castraveţi, 1 lingură de iaurt şi opţional o lingură de lapte praf. Amestecaţi toate ingredientele şi aplicaţi masca timp de 15 minute. După ce a trecut acest timp, spălaţi-vă bine cu apă rece.
  3. Mască din pulpă de roşii. Cu ajutorul acestei măşti, pielea va deveni mult mai strălucitoare şi va căpăta un aspect sănătos. Trebuie doar să amestecaţi pulpa unei roşii cu puţină miere de albine şi să o aplicaţi timp de câteva minute înainte de a clăti cu apă rece.
  4. Una din cele mai simple, dar şi mai apreciate măşti este cea cu castraveţi.  Trebuie să curăţaţi un castravete şi să-l zdrobiţi bine. Adăugaţi o linguriţă de zahăr şi puneţi amestecul la rece în frigider. Apoi trebuie să-l aplicaţi pe faţă şi să-l lăsaţi să acţioneze timp de 10 minute. Această mască vă va hidrata pielea şi o va revigora pentru a avea un aspect tânăr şi sănătos.
  5. Mască din fruct de mango. Pentru această mască aveţi nevoie de două linguri de pulpă de mango, o linguriţă de miere de albine, o lingură de iaurt şi puţin praf de curcumă. Lăsaţi 15 minute să acţioneze şi apoi clătiţi cu apă rece. Această mască e perfectă pentru a vă proteja de razele puternice ale soarelui şi vă va hidrata pielea.

Citeşte despre 7 trucuri de beauty la îndemâna oricui

Toate aceste măşti sunt recomandate, fie pentru a vă ajuta pielea feţei să scape de un bronz prea intens, fie să o hidrateze şi să o menţină sănătoasă pe perioada călduroasă a verii. Este recomandat să folosiţi astfel de variante naturale şi să nu vă încărcaţi pielea cu prea mult machiaj. Voi ce alte reţete de măşti făcute acasă folosiţi?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *