logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să ai un bronz perfect

Toate femeile îşi doresc ca măcar pe perioada verii să se bucure de o piele cu un bronz uniform şi cu un aspect cât mai plăcut. Însă de multe ori rezultatul nu e ce aşteptat şi ne alegem cu arsuri, roşeaţă sau dungi inestetice. Iată câteva sfaturi pe care le puteţi lua în considerare pentru a obţine un bronz natural cât mai plăcut.

În primul rând, nu trebuie să uităm de crema de protecţie solară. Alegeţi una cu un factor de protecţie cât mai ridicat, dar care permite trecerea razelor solare. Documentaţi-vă despre ingredientele din care este făcută de obicei crema de protecţie solară şi diferitele versiuni existente pe piaţă. Multe dintre ele nu oferă o protecţie extrem de mare sau chiar conţin chimicale dăunătoare.

Alegeţi o cremă de protecţie care este rezistentă la apă. Şi ce e şi mai important e faptul că după aplicarea cremei, e bine să aşteptaţi 15 minute pentru ca aceasta să fie absorbită şi să vă ofere protecţie şi în momentul în care vă aflaţi în apă. Dacă nu sunteţi sigure de protecţia oferită în apă, reaplicaţi crema la intervale de 2-3 ore sau imediat după ce aţi ieşit din apă.

Alegeţi-vă cu grijă intervalul orar în care faceţi plajă. Razele soarelui sunt cele mai puternice între orele 10 dimineaţa şi 4 după-amiaza aşa că încercaţi să faceţi plajă doar înafara acestor ore iar restul timpului vi-l puteţi petrece plimbându-vă prin parc sau citind o carte la umbră.

Expuneţi-vă treptat la soare. Începeţi cu sesiuni de maxim 15 minute şi măriţi săptămânal doza pentru a vă asigura că vă bronzaţi treptat şi că nu veţi avea arsuri.

Înainte de a ieşi la soare, exfoliaţi-vă bine pielea pentru a vă asigura că veţi obţine un bronz uniform. După ce vă întoarceţi de la plajă, faceţi un duş rece pentru a vă asigura că vi se închid porii şi pielea va avea un aspect mai sănătos.

Folosiţi o cremă hidratantă după duş pentru a vă asigura că pielea nu se va exfolia excesiv.

Decideţi încă de la început ce tip de costum de baie veţi folosi pentru a evita formarea dungilor sau a zonelor nebronzate.

Cu toate că ne dorim un bronz perfect în fiecare vară, trebuie să ţinem cont că avem tipuri diferite de pigmenţi şi unele femei au dificultăţi în a-l obţine. Important e să aveţi grijă în primul rând de sănătate şi să nu exageraţi cu expunerea la soare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *