logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să alegi salonul de frumusețe?

Indiferent de serviciile pentru care alegi un salon de frumusețe (epilat, manichiură, hairstyling sau toate la un loc), ai tendința să faci puțină documentare înainte să calci pragul salonului pentru a te bucura de serviciile oferite. Însă ce anume constituie un salon bun? Care sunt criteriile care ar trebui să conteze atunci când alegi un salon de frumusețe? Din punctul meu de vedere există un set de criterii de bază și apoi câteva care depind de la persoană la persoană. Pentru cele din urmă nu pot să ți le spun, trebuie să le descoperi singură, însă te poți ghida după lipsurile pe care le simți în criteriile de bază pe care le enumăr eu în acest articol.

Igiena

Primul aspect la care trebuie să fii atentă e cel al igienei. Un salon care nu arată curat, cel mai probabil nu e curat. Dacă simți că ceva nu e în regulă la capitolul igienă, caută în continuare. Un salon care nu e igienic e un potențial focar pentru infecții așa că e bine să eviți astfel de situații. Ca să te asiguri că totul e igienic, înainte să te așezi în scaunul stilistului, acordă atenție locului unde acesta își ține ustensilele. Există sterilizator? Are ustensile înăuntru la sterilizat? Dacă da, e de bine. Totuși, dacă vezi că scoate ustensilele dintr-un sertar unde sunt aruncate la întâmplare și se observă și că sunt folosite, nu te risca!

Preț

Prețul este și el un aspect foarte important. La urma urmei, trebuie să nu te coste mai mult decât îți permiți și totuși să ieși mulțumită din salon. Ține minte însă, nu trebuie să alegi salonul cel mai ieftin. Când iei în calcul factorul preț, trebuie să iei în calcul și valoarea oferită în prețul respectiv. Un preț mic poate însemna una din următoarele lucruri: grabă, produse și ustensile de proastă calitate, timp scăzut de execuție sau necesitatea de a plăti pentru servicii adiționale (precum spălatul sau uscatul părului). Desigur, trebuie să fie în limita bugetului tău, dar e important să ai așteptări realiste pentru bugetul pe care îl ai la dispoziție și să hotărăști având în gând valoarea totală a serviciilor pe care le plătești, nu a fiecăruia în parte.

Formare

Aici mă refer la formarea stilistului care te aranjează. Atunci când prețul este mic, ți se pun în față 2 sau 3 explicații: stilistul este începător (motiv pentru care nu poate să îți ofere lucrări de referință și nu are încă mâna formată, deci va avea nevoie de mai mult timp pentru a-ți oferi rezultatul dorit și totodată există posibilitatea ca el să greșească), stilistul nu folosește produse calitative (care îți pot face mai mult rău decât bine) sau stilistul nu investește în educarea continuă (caz în care va cunoaște doar tehnicile pe care le-a învățat în timpul inițierii).

Recomandare

Când alegi un salon nou, întreabă persoanele ale căror păr ai vrea să îl copiezi, spre exemplu. Dacă îți place cum arată părul unei prietene, e foarte posibil să îți placă modul în care lucrează stilistul acesteia. În plus, menționează stilistului că a fost recomandat de o prietenă de-a ta care îi este client. Pentru că nu vrea să-și dezamăgească clienții loiali, un stilist bun va face tot posibilul să mulțumească clienții recomandați de aceștia.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *