logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Rutina zilnică de îngrijire a părului

Anul acesta am hotărât să îmi păstrez părul cât mai sănătos folosind tehnici de îngrijire a părului naturale, la îndemâna tuturor. Când mă refer la un păr natural vreau să spun un păr cât mai relaxat, în forma lui naturală şi ştiu că în acest an cuvântul cheie va fi moderaţia. Nu vreau să îmi stresez părul la fel ca în alţi ani, folosind placa şi ondulatorul după fiecare spălare. Vreau un păr mai sănătos, mai strălucitor şi mai puternic aşa că o să vă spun ghidul meu de întreţinere care l-am adoptat începând din toamnă şi până acum pot să vă spun că sunt foarte mulţumită, fiindcă nu se mai rupe şi nu mai cade atât de mult.

Pe scurt despre rutina mea de îngrijire a părului:

Îmi tai vârfurile la fiecare 2 luni ca să mă asigur că scap de părul deteriorat şi firele despicate. Deşi nu e o misiune uşoară, fiindcă mă gândesc mereu că doresc să îmi cresc părul lung şi aceşti 2 cm îmi îngreunează procesul, prefer să îl ştiu sănătos. De asemenea, după fiecare tuns fac o mască cu proteine pe care o masez uşor pe vârful părului.

Înainte să îmi spăl părul îl descâlcesc. Încep cu degetele şi apoi cu o perie de calitate, cu ţepii tari. Masez scalpul şi piaptăn părul de nenumărate ori ca să fiu sigură că e descâlcit. Dacă părul vostru e încurcat în exces, în smocuri greu de descâlcit înseamnă că aveţi firul gros şi vârfurile despicate aşa că, după ce reuşiţi să-l neteziţi, tundeţi puţin din el să se regenereze. Părul creţ este întotdeauna mai greu de îngrijit, dar trebuie acţionat cu multă răbdare să nu îl rupeţi.
La final aplicaţi un amestec de apă, balsam şi uleiuri esenţiale de jojoba, măsline, rapită şi ricin (pot fi din toate câte puţin sau doar din unul) şi masaţi bine tot capul, înveliţi într-un prosop cald (ţinut pe calorifer), apoi lăsaţi să acţioneze 30 de minute. Acest tratament o să ofere elasticitate părului, dar o să îl protejeze şi de proprietăţile chimice ale şamponului şi a balsamului de par.

Apoi se spală părul folosind şampon şi balsam. Puteţi pieptăna părul sub jetul de apă, acest lucru face procesul usor şi ajută să nu rupeţi firele în mod excesiv. De asemenea, pentru a nu rupe şi a nu-i dăuna, la final, nu uscaţi părul într-un mod prea viguros cu prosopul.

Părul meu este uscat, aşa că are nevoie de foarte multă hidratare. Din acest motiv, evit cât de mult placa, uscătorul şi ondulatorul şi încerc să îl las să se usuce singur, chiar şi peste iarnă. Că să îl hidratez, beau peste 3 l de apă pe zi, asta ajută atât părul, dar şi pielea şi întregul organism.

Citeşte şi Ce nu ştiai despre şamponul de păr

Un alt truc de care merită să ţineţi cont este să nu folosiţi creme, parfumuri, spray-uri ce conţin alchool denat sau, dacă le folosiţi, să nu vă lăsaţi părul desfăcut. Alchool-ul dăunează părului, îl usucă şi îl deteriorează.

Cu aceste principii de bază în minte, vă propun să luptaţi pentru un păr mai sănătos!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.