Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să incluzi mai multe proteine în salate

Fiind vară, probabil ai tendinţa să consumi mult mai multe salate şi alimente proaspete. Din acest motiv, este posibil ca de multe ori să uiţi de proteine şi acest lucru îţi poate afecta nivelul de energie pe termen lung. Proteinele sunt foarte importante deoarece îţi vor da o senzaţie de satietate şi te vor ajuta să nu apelezi la gustări nesănătoase pe parcursul zilei. Iată câteva alimente pe care le poţi include în salate pentru a-ţi asigura şi aportul zilnic de proteine necesar.

Quinoa. O jumătate de cană din acest aliment are 4 grame de proteină de calitate, asta însemnând că are toţi aminoacizii esenţiali necesari corpului nostru. Quinoa mai conţine şi fibre, fier şi magneziu şi este extrem de recomandată în special vegetarienilor.

Creveţii. Trei sau patru creveţi mari conţin 18 grame de proteină de calitate, plus acizi omega 3 graşi. Aroma creveţilor se potriveşte cu majoritatea tipurilor de salate aşa că poţi să-i combini în diverse moduri.

Brânza feta. Pe lângă faptul că nu are foarte multe calorii, brânza feta are cam 4 grame de proteină pe porţie şi fiind aromată, nu e necesar să folosiţi foarte multă în salată.

Seminţele de floarea soarelui. Acestea sunt bogate în grăsimi de calitate, vitamina E şi seleniu, toate fiind extrem de importante pentru buna funcţionare a metabolismului.

Ouă fierte. Pe lângă cele 6 grame de proteine pe care fiecare ou le are, acestea conţin şi vitamina D. Cu toate că au şi grăsime, aceasta aduce şi un plus de saţietate, aşa că puteţi să le consumaţi fără probleme în special la micul-dejun.

Seminţe de cânepă. Fiecare linguriţă de seminţe conţine 5 grame de proteine complete şi pe lângă asta sunt o minunată sursă de magneziu, fier, zinc şi acizi omega 3.

 Toate aceste alimente pot fi incluse în salatele pe care le prepari vara asta şi te vor ajuta să ai parte de aportul necesar de proteine fără a-ţi face probleme în legătură cu greutatea.

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Reka

Reka

Reka este o persoană mereu în dezvoltare. O plictisește plictiseala și vrea mereu să facă ceva noi și să descopere un subiect bun. A terminat un Master în Relaţii Publice, dar şi-a continuat visul de a deveni scriitoare. Speră ca într-o zi să își publice cartea, care e în curs de finalizare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *