Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să te machiezi dacă ai ochii verzi?

Nu trebuie să fii un make-up artist profesionist ca să realizezi un machiaj reușit. Ai nevoie doar de câteva reguli simple pe care să le urmezi. Culoarea ochilor este unul dintre aspectele importante pentru orice tip de machiaj. Ochii verzi sunt o raritate, doar 2% din populația lumii dețin această culoare.

Ai ochii verzi și nu știi care sunt nuanțele cele mai potrivite pentru tine? Nu știi care sunt produsele cosmetice care ți se potrivesc cel mai bine? Noi îți oferim câteva idei și sfaturi:

 1. Culorile calde – sunt ideale pentru ochii verzi. Nuanțele metalice, bronz, auriu reprezintă cele mai bune alegeri pentru machiajul ochilor verzi.
 2. Culoarea mov – culorile din această gamă se potrivesc foarte bine cu ochii verzi, îi accentuează și îi nuanțează.
 3. Evită argintiul – tonurile de argintiu nu sunt o alegere optimă, fiindcă oferă un look neutru. Nici albastrul nu este foarte potrivit pentru ochii verzi.
 4. Utilizează un eyeliner mov, sau roșiatic, în detrimentul celui negru. Machiajul tău va fi unul senzațional, iar ochii tăi se vor face remarcați.
 5. Nu evita culoarea verde. Deși, se spune că nu este indicat să utilizăm farduri de aceeași culoare ca cea a ochilor, mitul nu este adevărat. Putem utiliza verdele când dorim, însă trebuie să alegem întotdeauna tonuri de verde mai închise sau mai deschise decât culoarea ochilor.
 6. Rozul și tonurile roșiatice – sunt minunate pentru machiajul ochilor verzi și se potrivesc foarte bine.
 7. Rimelul – este aliatul ochilor verzi, creând un efect uimitor.

Indiferent de tipurile de culorile pe care le alegeți pentru machiaj, trebuie să cunoașteți care este nuanța de verde a ochilor. Fardurile și nuanța ochilor trebuie să se completeze reciproc. Astfel:

 • Pentru ochii de culoare verde închis – se potrivesc atât nuanțele închise, cât și cele mai deschise. Este nuanța de verde cea mai versatilă.
 • Ochii verzi spre turcoaz – Se pot utiliza atât nuanțe deschise, cât și puțin mai închise.
 • Ochii verzi deschis – evitați umbrele mai întunecate decât culoarea ochilor
 • Ochii verzi spre gri – realizarea unui make-up pentru această nuanță este mai dificilă. Fiți atente la alegerea fardurilor, astfel încât să nu neutralizați nuanța ochilor.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *