logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Machiajul ochilor verzi

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Dacă este așa, înseamnă că machiajul ochilor e o portiță cu indicii despre personalitatea celei ce îl poartă. De fapt, asta este și prima regulă din machiaj: Poartă un machiaj care se potrivește personalității tale! Asta pentru că, momentul în care ne simțim cel mai confortabil este momentul în care purtăm ceva ce ne place și ni se potrivește. Însă, eu vreau să îți vorbesc azi despre a doua cea mai importantă regulă din machiajul ochilor: Alege culorile pe care le porți, în funcție de culoarea ochilor. Nu mă refer aici la maro pentru ochi căprui și verde pentru ochii verzi. E destul de clar că verdele merge cu verde, însă, dacă ai ochi verzi și vrei să-i scoți în evidență, îți recomand să nu-i îneci în verde (dacă totuși vrei optezi pentru verde, alege o nuanță mai închisă decât ochii tăi și una mai deschisă). Iată ce poți face în schimb:

Culori complementare

fard-mov-ochi-verzi_9516898

Sursa foto: © Liv Friis-larsen

Indiferent de culoarea ochilor, cea mai potrivită culoare care să-i scoată în evidență este culoarea complementară. În cazul ochilor verzi, aceasta este movul. Diferitele nuanțe calde de mov, merg extrem de bine cu ochii verzi (asta pentru că nuanțele calde au cantitate mai mare de roșu decât albastru). De asemenea, nuanțele de roz nu dau greși niciodată pentru ochii verzi.

Culori calde

machiaj-neutru_29078181

Sursa foto: ©  Seprimoris

Este foarte importat să ții minte că ochii verzi nu sunt puși în evidență de nuanțe reci. Asta înseamnă că nu vei putea purta cu succes o nuanță de gri argintiu. Însă, dacă vei opta pentru un gri cu tentă maronie, vei obține un machiaj mult mai elegant. Pentru că în teoria culorilor, verde complementează roșul și invers, orice nuanță pe care vrei să o porți pe ochi, trebuie să aibă în compoziție o cantitate mai mare de roșu decât albastru (care indică nuanțele reci). Poți opta așadar spre diverse nuanțe de maro, auriu, cupru, bronz sau chiar portocaliu (nuanțe care sunt obținute prin combinarea unor cantități de roșu și galben).

Mascara

rimel-aplicat-pe-gene_6563037

Sursa foto: © Yurchyk

Rimelul negru poate fi puțin dur în preajma ochilor verzi. Dacă vrei să obții un look mai natural, optează pentru un rimel maro, care îți va scoate în evidență culoarea ochilor, fără să fie prea vizibil. Bineînțeles, asta nu înseamnă că nu poți purta un rimel negru. Doar ai grijă să nu îți încarce prea tare genele.

Tușul

tus-de-ochi_51540076

Sursa foto: © ipag

La fel ca în cazul rimelului, genericul tuș negru poate fi prea aspru pentru ochii tăi. Deși îi poate flata frumos în anumite machiaje intense, dacă vrei să obții un machiaj subtil, natural, este bine să înlocuiești tușul negru cu unul taupe sau mov prună.

Ține minte că în funcție de nuanța de verde pe care o au ochii tău, pot exista diferite nuanțe care arată bine, iar pentru a o scoate în evidență cel mai bine te poți ajuta de o roată a culorilor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *