Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Greşeli de vestimentaţie care te îmbătrânesc

Multe dintre femei consideră că o dată cu înaintarea în vârstă nu mai sunt publicul ţintă al revistelor de fashion sau al recomandărilor stiliştilor. Adevărul e că la orice vârstă te-ai afla, poţi să adaptezi ţinutele în vogă în funcţie de silueta şi de stilul tău. Nu lăsa datele din buletin să fie factorul decisiv pentru ceea ce porţi, ci aminteşte-ţi că important e cum te simţi în interior. Iată câteva greşeli pe care majoritatea femeilor tind să le facă o dată cu înaintarea în vârstă.

Porţi prea mult negru. E adevărat că negrul subţiază şi este o culoare potrivită pentru aproape orice ocazie. Dar trebuie să fim conştiente că o dată cu înaintarea în vârstă, pielea devine puţin mai palidă şi negrul doar va scoate în evidenţă acest lucru. Dacă totuşi preferaţi bluzele negre, încercaţi să adăugaţi o pată de culoare ţinutei folosind o eşarfă colorată sau un colier supradimensionat.

Te ascunzi sub haine largi. Atunci când încerci să-ţi ascunzi şi şoldurile şi talia şi sânii sub haine cât mai largi, dai de fapt impresia că eşti mult mai plinuţă decât în realitate. O jachetă bine croită pe silueta ta îţi va scoate în evidenţă atuurile şi va masca micile imperfecţiuni.

Rochii din ce în ce mai lungi. Cu toate că înaintezi în vârstă, asta nu înseamnă că dintr-o dată picioarele tale trebuie să fie acoperite complet. E bine să te uiţi în oglindă şi să analizezi cam până la ce lungime ar trebui să fie fusta, dar cumpără ceva care să ţi se potrivească, nu doar ceva care să-ţi acopere picioarele în totalitate.

Îţi ascunzi gâtul. Pe măsură ce înaintezi în vârstă ai tendinţa să porţi bluze pe gât sau să ai mereu la îndemână o eşarfă pe care o roteşti de câteva ori în jurul lui. Ideal ar fi să porţi o bluză în V care să nu fie prea decoltată, dar care în acelaşi timp va muta atenţia spre decolteu, nu spre gât. O altă variantă ar fi să porţi un pandativ mai lung care va fi punctul central al ţinutei.

Porţi haine din tricot. Deşi sunt foarte confortabile, ideal ar fi ca tricotul să nu fie materialul predominant din garderoba ta. Poţi opta pentru ţinute care sunt bine croite, pe corp şi sunt dintr-un tricot cu o textură mai dură.

Dacă şi tu eşti genul de persoană care se regăseşte în rândurile de mai sus, nu uita că vârsta e doar un număr şi că important e să zâmbeşti cât mai mult şi să te bucuri de viaţă. Şi hainele tale trebuie să reflecte acest lucru aşa că ai grijă de ţinutele tale şi adaugă-le un pic de culoare.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *