logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Machiajul ochilor albaștri

Ochii albaștri sunt extrem de frumoși de unii singuri. Nu au nevoie de machiaj pentru a fi evidențiați, însă, asta nu înseamnă că nu poți să te machiezi atunci când îți dorești. Ca să nu le diminuezi din frumusețe și să nu-i ascunzi sub un machiaj nepotrivit, ți-am pregătit câteva sfaturi pentru ca tu să te poți machia în cele mai potrivite nuanțe pentru ochii tăi.

Farduri mate

machiaj-farduri-mate_34103252

Sursa foto: © Mikhail Malyugin

Ochii albaștri au o strălucire aparte. De aceea, îți recomand să optezi în general pentru farduri mate. Acestea vor face ca luciul din ochii tăi să sară în evidență incredibil de bine. Dacă vrei un look de zi, folosește-te de roz și culori neutre și mate. Seara, ai liber la sidef! Atâta timp cât machiajul pe care îl faci este purtat seara și nu este prea sclipicios, poți folosi un fard sidefat în combinație cu cele mate.

Culoare complementară

machiaj-portocaliu_51659005

Sursa foto: © Kobrin Nikita

Albastru este complementat cel mai bine de portocaliu. Asta explică de ce fetelor cu ochi albaștri le stă atât de bine cu păr roșcat, indiferent de nuanța pielii. Iar pentru că sunt culori complementare, poți purta fără probleme nuanțele portocalii pe ochi. Vorbesc despre nuanțe de bronz, cupru, dar și despre portocaliul curat. Acestea îți vor scoate culoarea ochilor în evidență.

Albastru pe albastru

machiaj-albastru_9352572

Sursa foto: © Valuavitaly

Știi deja regula cu „nu folosi culoarea ochilor ca fard de pleoape”, nu? Ei bine, în special la ochii albaștri, dacă pui o nuanță de albastru pe pleoapă, care e prea asemănătoare cu nuanța din ochi, îți va face ca ochii să nu iasă în evidență, nu vor fi la fel de conturați. În schimb, dacă folosești o nuanță cu câteva tonuri mai închisă decât albastrul din ochii tăi (de exemplu, un albastru bleumarin la ochi albastru deschis/gri) poți obține un efect de împrospătare a culorii din ochi. Ai grijă doar ca albastrul să nu fie prea sidefat sau sclipicios.

Machiajul feței

machiaj-ochi-albastri_47954923

Sursa foto: © Anna Demianenko

Dacă la machiajul ochilor ai anumite restricții în ceea ce privește fardurile sidefate, care captează și reflectă lumina, când vine vorba de machiajul feței, regula se schimbă. Este indicat ca zona de sub ochi să fie iluminată cu un corector cu o idee mai deschis decât nuanța pielii și pe pomeți să folosești un iluminator. Pe buze poți opta pentru un ruj nud, roz sau roșu, în funcție de intensitatea machiajului ochilor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *