logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Machiajul ochilor căprui

Dacă ești posesoare a unei perechi de ochi căprui, consideră-te norocoasă! Ochii căprui nu doar că sunt considerați drept cei mai frumoși ochi din lume, dar sunt și cei mai ușor asortabili ochi din lume. Pentru că într-un articol anterior în care vorbeam despre machiajul ochilor verzi, menționam reguli de machiaj, mă simt datoare să le reiau și aici. Așadar, prima și cea mai importantă regulă în machiaj este să porți un machiaj care să se îmbine armonios cu personalitatea ta. Iar pentru că ai ochii căprui, îți e cel mai ușor să faci asta, pentru ochii căprui sunt puși în evidență de orice culoare. Există totuși câteva ponturi care să te ajute să-i valorifici la maxim.

Găsește nuanța ochilor tăi căprui

ochi-caprui_28299662

Sursa foto: ©  Seprimoris

Nu, nu am luat-o razna! Ochii căprui vin în nuanțe foarte variate, de la căprui cu irizații verzi, căprui cu irizații albastre, irizații galbene sau căprui – negru. Maroul este compus dintr-o combinație între toate culorile primare. Asta înseamnă că dacă identifici irizațiile ochilor tăi, te poți axa pe acele nuanțe care pun în valoare cel mai bine acea trăsătură. Spre exemplu, dacă vrei ca ochii tăi maro-verzui să iasă în evidență mai mult verzi decât maro, vei folosi culorile care pun în evidență verdele. Dacă vrei maro, le vei folosi pe acelea care „inundă” verdele și îl fac să se piardă (deci exact acele nuanțe care sunt contraindicate ochilor verzi). Același principiu se aplică la restul.

Mov și verde sunt cele mai bune prietene ale tale

mov si verde

Sursa foto: © Bloglovin

Maroul din ochii căprui închis sau negri poate fi evidențiat foarte ușor atunci când folosești nuanțe închise de mov sau verde.

Dacă ai ochii într-o nuanță de maro mediu sau cu irizații galbene (de ambră), nuanțele de mov violet, verde și bronz sunt perfecte pentru a-i pune în evidență.

Ochii căprui deschis și cei cu irizații verzi sunt cei mai pretențioși dintre cei căprui. Când alegi nuanțele potrivite trebuie să fii atentă ca acestea să nu copleșească maroul din ochii tăi.

Nuanţele neutre

machiaj-pe-ochi-caprui_23458341

Sursa foto: © Samotrebizan

Poate că nu îți place să porți prea multă culoare pe pleoape, ceea ce e total de înțeles. Nu oricine se simte bine cu pleoapele colorate. Dacă totuși vrei să-ți pui în valoare ochii și nu altă trăsătură a feței, te poți folosi de nuanțe neutre atât cu subton cald, cât și rece. Șmecheria e să te joci cu intensitatea culorilor și cu „finish-ul” fardului (poți pune pe pleoapa mobilă un fard sidefat, însă în pliu menține fardurile cu aspect mat).

Machiajul feței

machiaj-ochi-caprui_50908107

Sursa foto: © Nastia1983

Dacă folosești culori puternice și vrei să-ți pui în evidență ochii, îți recomand ca restul machiajului tău (fardul de obraz și rujul) să fie cât mai naturale posibil.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *