Search
Generic filters
Exact matches only

Machiajul pentru tenul gras sau acneic

Alegerea produselor de machiaj poate să fie destul de dificilă chiar și atunci când ai un ten perfect. Dar, pentru persoanele cu imperfecțiuni, poate să fie cu adevărat o provocare. Ce produse trebuie să alegeți pentru a nu atrage atenția, în mod neplăcut, asupra tenului, care să nu agraveze condiția tenului și să acopere eventualele erupții?

Normal, împreună cu un tratament, ideal prescris de un dermatolog, nu trebuie doar să acoperiți zona, trebuie tratată în primul rând.

Poate machiajul să cauzeze acnee?

Acneea de obicei are cauze mult mai serioase decât produsele de machiaj și este influențată majoritar de statusul hormonal, dar cauzele sunt multiple. Totuși, deși machiajul în sine nu poate să fie o cauză, acesta poate să înrăutățească situația și să agraveze erupțiile cutanate.

În acest articol o să vă prezint câteva informații să vă ajute în alegerea produselor de machiaj. Cu siguranță fiecare tip de ten este diferit, și nu o să știm cu exactitate cum o să reacționeze, dar totuși o să vă ușureze puțin situația.

În primul rând trebuie să evitați formulele ce conțin factori iritanți, care nu sunt benefice pentru niciun tip de ten, și în special pentru un ten gras, predispus la acnee, deoarece pot agrava inflamația. Din păcate, inflamația este cumulativă. Astfel o expunere repetată la factori iritanți pot să slăbească bariera pielii rezultând un ten cu pete roșii și denivelări. Dacă nu sunt suficiente motive pentru a vă convinge, pe lângă acestea, inflamația joacă un rol important în creșterea erupțiilor cutanate și un ten gras.

Este foarte important să se evite produsele pe bază de alcool și cele cu parfum. De asemenea, produsele solide, cu textură grasă, precum fond de ten tip cremă, stick-uri corectoare sau fonduri de ten compacte. Ingredientele prezente în aceste produse în formă solidă sunt: ceara, polietilen sau etilhexil palmitat și trebuie excluse din rutina zilnică.

Deși sunteți tentate să alegeți aceste produse, având o acoperire crescută, sunt suficiente alternative pe care să le luați în considerare.

Așa cum am scris mai sus, produsele ce au o putere de acoperire prea mare și sunt solide pot să agraveze situația, deci trebuie să alegem tot timpul formule cât mai lichide și lejere. Câteva variante de fond de ten și corecteror sunt:

 Clinique Stay Matte Oil-Free Makeup

 M.A.C. Matchmaster SPF 15 Foundation

 Rimmel London Stay Matte Foundation

 Vichy Normaderm Teint

 Revlon ColorStay Concealer

 Lancome Maquicomplet Complete Coverage Concealer

Pentru fardul de obraz sau autobronzante, formulele pulbere sunt, în general, cea mai bună opțiune.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *