Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Prevenirea și tratarea părului gras

Vă doriți să aveți un păr frumos și sănătos ca cel din reclame? Aveți un păr cu tendințe de îngrășare și nu știți ce metode să utilizați pentru a-l trata? Părul cu tendințe de îngrășare este cauzat de diferiți factori: dereglările hormonale, pubertatea, problemele cu glanda tiroidă, sarcina, menopauza etc.

Uneori, producția excesivă de sebum este provocată de utilizarea unor produse care nu sunt potrivite pentru tipul nostru de păr. Fie că sunteți predispus genetic la aceste tendințe sau vă doriți ca părul vostru să arate mai bine un timp cât mai îndelungat, iată ce soluții puteți adopta:

Șamponul uscat

Este soluția ideală pentru zilele ocupate, în care părul dumneavoastră nu arată așa cum v-ați fi dorit. Nu uitați să aveți în geantă un astfel de produs. Va fi foarte util și veți fi pregătit în orice moment. Aplicați șamponul la rădăcini, de la o distanță de 20-30 de centimetri, iar la final folosiți un pieptene pentru a îndepărta excesul de spray.

Evitați spălarea zilnică a părului

Multe persoane consideră că o spălare zilnică a părului îi va ajuta să prevină un scalp gras. Greșit. Spălarea zilnică a părului determină părul să producă mai mult sebum, pentru a compensa uleiul natural îndepărtat prin spălare.

Nu aplicați balsam de păr la rădăcini

Este recomandat ca balsamul de păr să fie aplicat doar în partea de jos a părului.

Spălați și clătiți părul foarte bine

Este foarte important ca părul să fie foarte bine spălat, șamponul să se uniformizeze în întreaga podoabă capilară. Acordați-vă minim 2 minute pentru clătirea părului. Utilizați apă rece sau călduță, nu apă fierbinte fiindcă aceasta stimulează glandele care produc sebum.

Evitați utilizarea periei de păr și uscarea cu foehnul

Peria de păr doar va întinde sebumul pe toată suprafața părului. Așadar, utilizarea unui pieptene este cea mai indicată. Uscarea părului cu foehnul este la fel de dăunătoare. Expunerea la o temperatură ridicată determină scalpul să producă mai mult sebum, provocând îngrășarea părului.

Evitați atingerea frecventă a părului

Cu cât atingem părul mai mult, cu atât va produce mai mult sebum.

Voi ce alte soluții de prevenire și tratare a părului folosiți?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Angy

Angy

Angy este o persoană pasionată de blogging, advertising, PR. Îi place să citească, să călătorească, să descopere locuri frumoase. Consideră scrisul o formă de expresie a creativității umane, o terapie pentru suflet. Este într-o căutare permanentă de idei și răspunsuri menite să-i dezvolte personalitatea. Consideră că lucrurile simple sunt cele care ne fac cu adevărat fericiți, ne oferă liniște și stabilitate.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *