Search
Generic filters
Exact matches only

Recomandări pentru epilarea în zona intimă

epilarea

Epilarea în zona intimă este un procedeu la care recurg majoritatea femeilor la un moment dat în viaţă. De aceea, în ultimii ani industria frumuseții a căutat noi metode pentru epilarea zonelor delicate. Astfel încât să avem parte de un tratament mai puţin dureros şi mai eficient pe termen lung. Epilarea în zona intimă trebuie făcută cu maximă atenţie şi trebuie să aveţi în vedere unele lucruri înainte, fiindcă există câteva riscuri despre care vom vorbi pe larg în acest articol:

Epilarea cu ceară în zona intimă

Ceara ne oferă garanţia îndepărtării părului pe termen lung (maxim o lună) ceea ce e foarte bine. Beneficiul suplimentar al acestei metodă este că lasă pielea moale şi mătăsoasă şi e o metodă perfectă pentru zona inghinală. Doar că e cea mai dureroasă metodă şi, cel puţin la început, trebuie să ai o rezistenţă de fier. Cu timpul, te obișnuiesti şi devii tolerantă la acest tip de durere.

Recomandări: Nu încercaţi prima dată acasă! Mai ales dacă vreţi îndepărtarea părului pe toată suprafaţa. Vă puteţi alege cu arsuri grave în zona genitală. Nu merită să riscaţi având în vedere că epilarea cu ceară este cea mai răspândită metodă în saloanele de frumuseţe. Jena se instalează doar la prima şedinţă, până cunoaşteţi cosmeticiana, apoi veţi înţelege că pentru ea, e ceva normal, banal. De asemenea, e recomandat ca după epilare să întreţineţi zona cu un gel cu aloe pentru zona intimă, care să calmeze inflamaţia.

Epilarea cu zahăr în zona bikini

Acest sistem de îndepărtare a părului se realizează similar şi are aceleaşi efecte pe termen lung ca şi epilarea cu ceară. Avantajul e că metoda nu e la fel de dureroasă, fiindcă pasta sau gelul nu se lipeşte de piele la fel de mult. Puteţi încerca această metodă acasă (încălziți puţină apă cu zahăr şi lămâie).

Recomandări: Această metodă se utilizează doar pe linia bikini!

Îndepărtarea părului pubian cu aparatul de ras

Avantajele acestei metode este faptul că puteţi să vă faceţi şi singure, oriunde vă aflaţi şi că e cea mai rapidă metodă. Dezavantajul e că părul începe să crească după doar câteva zile şi pe măsură ce folosiţi aparatul mai des, veţi vedea cum încep să crească tot mai multe fire sub piele.

Recomandări: Aparatul trebuie să îl utilizaţi doar pe linia bikini deoarece lamelele pot prinde zone de piele, ceea ce provoacă tăieturi, infecţii şi chiar riscul de a face herpes genital.

Cremele epilatoare pentru zona intimă

Dacă doriţi o metodă nedureroasă şi foarte rapidă faceţi uz de cremele epilatoare. Singura problemă e că acestea nu îndepărtează părul de la rădăcina şi începe să crească după 2-3 zile.

Recomandare: Folosiţi creme epilatoare speciale pentru zona intimă şi aveţi grijă ca acestea să nu ajungă în zona genitală! Aceste creme conţin substanţe chimice care vă pot arde sau infecta foarte urât.

Despre cea mai nouă metodă puteti citi aici -> Totul despre epilarea cu laser

În final, nu uitaţi că părul pubian este destinat protejării zonei genitale şi este, de asemenea, o barieră împotriva bacteriilor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *