logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Tot ce trebuie să ştii despre epilarea cu laser

Există mai multe metode de îndepărtare a părului, care promit să ne scape de păr, epilarea cu laser fiind una dintre ele. Şi cu toate că există dovezi care ne arată că e una dintre cele mai eficiente tehnici de îndepărtare a părului nedorit, există, de asemenea, comentarii critice care spun că nu e o metodă foarte bună pe termen lung, că provoacă efecte adverse şi modificări ale pielii.

Până una alta, această metodă a fost aprobată de către autorităţile de sănătate (ceea ce înseamnă că a fost testată şi nu pune în pericol sănătatea clienţilor). Cât despre îndepărtarea definitivă a părului, chiar dacă saloanele de înfrumuseţare promit asta, doar în puţine cazuri părul a fost îndepărtat 100%. Trebuie să ştiţi că epilarea cu laser practic „deteriorează” foliculele de păr, împiedicându-l astfel să mai crească. Problema e că laserul nu face faţă la anumite tipuri de păr şi de piele, de aceea trebuie să cercetaţi bine piaţa şi să alegeţi salonul cel mai performant, chiar dacă şi costurile vor fi mai ridicate.

Câteva lucruri esenţiale pe care trebuie să le ştiţi despre epilarea cu laser:
1 Epilarea cu laser se realizează în marea parte a corpului, astfel încât să puteţi trata o suprafaţă mare în fiecare sesiune.
2. O singură sesiune nu e niciodată de ajuns, pentru epilarea „definitivă” aveţi nevoie de cel puţin 7-10 şedinţe, în funcţie de mărimea corpului şi a tipului de păr.
3. Când începeţi procedeul e bine să aveţi părul cât mai lung pentru ca laserul să îl găsească uşor şi să acţioneze bine asupra lui.
4. S-ar putea ca, dacă luaţi un antibiotic pentru un tratament special, să suferiţi iritaţii ale pielii după epilarea cu laser. Un sfat bun este să terminaţi tratamentul şi de abia apoi să începeţi sesiunile de îndepărtare a părului.
5. O lună înainte de a începe procedeul e bine să nu staţi la soare şi să nu folosiţi auto-bronzante pentru ca laserul să poată acţiona cât mai bine. Pentru asta pielea trebuie să fie cât mai clară şi contrastul cât mai mare. Persoanelor cu ten închis e greu de aplicat epilarea cu laser şi reuşitele au pondere mai mică, spre 50%.
6. Laserul, pentru început, elimină pigmentul din păr. De aceea femeile cu păr foarte închis la culoare au şanse de reuşite mai mari pe când femeile cu păr blond sau deschis la culoare au şanse de reuşite mai mici, fiindcă pigmentul nu e suficient de puternic pentru ca lumina laserului să îl vadă şi deci să înceapă „distrugerea” lui.
7. Firele de păr foarte subţiri sunt greu de detectat de către laser de aceea nu vor fi astfel îndepărtate, însă această metodă de epilare e uşor de întreţinut, alternată cu epilare cu ceară sau cremă, fiindcă părul e mult mai puţin.
8. Există posibilitatea că după epilarea cu laser să experimentaţi efecte secundare, dermatita fiind printre cele mai cunoscute. Foarte rar, în cazul unei folosiri necorespunzătoare, laserul poate lasă urme grave asupra corpului sub formă de arsuri serioase.

Ai încercat epilarea cu laser? Povesteşte-ne experienţa ta!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *