Search
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi pentru femeile gravide care conduc dimineaţă

Deoarece în perioada aceasta conduc foarte mult şi femeile gravide, trebuie să venim în ajutorul lor cu câteva sfaturi pentru a le uşura munca în trafic. Dacă sunteţi însărcinată şi trebuie să conduceţi dimineaţa vă recomandăm câteva lucruri. Trebuie să ştiţi că bebeluşul este bine protejat în burtică, dar călătoria cu maşina poate fi periculoasă în caz de accident.

1. Puneţi centura corect

Autorităţile pentru Siguranţă Naţională recomandă că femeile gravide să poarte centura de siguranţă între gât şi partea de sus a braţului. Porţiunea de centură care se află în general deasupra abdomenului, trebuie să fie poziţionată cât mai jos posibil în cazul unei femei însărcinate. Nu aşezaţi centură pe burtă şi nici deasupra sa. Asiguraţi-vă centura în aşa fel încât să nu poată trece deasupra pieptului dumneavoastră. Nu o puneţi niciodată în spatele braţului sau în spatele dumneavoastră.

2. Alegeţi mai degrabă să fiţi pasager decât să conduceţi

Atunci când este posibil, mai ales pe măsură ce sarcina progresează şi uterul se apropie din ce în ce mai mult de volan, încercaţi să evitaţi să conduceţi dumneavoastră maşina. Uterul va ajunge într-o poziţie periculoasă, iar la un accident (chiar uşor) va fi neplăcut.

3. Mutaţi volanul mai departe de dvs

Când trebuie să conduceţi maşina, mutaţi scaunul cât mai în spate. Dar trebuie să staţi confortabil. Înclinaţi uşor volanul. Încercaţi să vă poziţionaţi cel puţin la 25 cm de volan (aproximativ o lungime de hârtie A4). Asiguraţi-vă că volanul este înclinat spre stern, mai degrabă decât spre abdomenul dumneavoastră.

4. Evitaţi să vă înclinaţi în faţă când conduceţi

Staţi pe spate, lipită de spătarul scaunului. Centura de siguranţă nu trebuie să fie foarte strânsă de corpul dumneavoastră. În caz de accident, airbag-ul se va deschide corect iar numărul mişcărilor se va reduce.

5. Folosiţi o centură care să treacă şi peste umăr şi sub abdomen

Nu purtaţi doar centură care se ataşează doar în zona abdomenului. Cel mai sigur loc în maşină pentru o femeie însărcinată este scaunul din centru de pe bancheta din spate. Dacă aveţi un accident (chiar unul minor) sunaţi medicul imediat. Chiar dacă puteţi crede că nu aţi păţit nimic, bebeluşul poate fi în pericol.

6. Alte sfaturi utile

Dacă vă aflaţi în prima parte a sarcinii puteţi să vă confruntaţi cu răul de dimineaţă în timp ce conduceţi. Pentru a evita acest lucru, nu vă urcaţi la volan fără să luaţi o gustare şi să beţi suficientă apă. Foamea poate declanşa greaţa uşor. Păstraţi aproape o sticlă cu apă şi o lămâie. Pentru a evita răul de maşină mâncaţi puţin şi des. Evitaţi prăjelile, mâncărurile grase şi foarte condimentate.

Noi sperăm că aceste sfaturi sunt extrem de utile pentu toate femeile gravide care se încumetă să plece la drum, în perioada dimineţilor reci de iarnă. Drum bun şi sarcina uşoară!

Citește și sfaturi pentru cei care pleacă la drum dimineața.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!