Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi pentru cei care pleacă la drum dimineața

Diminețile de iarnă sunt extrem de complicate, atât pentru noi cât și pentru mașina noastră. În fiecare dimineață de iarnă trebuie să fim extrem de atenți la modul în care conducem. În caz contrar aceste dimineți pot fi extrem de periculoase. Trebuie să precizăm că mașina noastră indiferent de marca și de prețul ei, este vulnerabilă în fața anotimpului rece. Mai jos putem găsi câteva sfaturi pentru cei care vor să plece dimineața cu mașina.

1. Mașina nu trebuie ambalată

Mașina este extrem de asemănătoare cu un om. Trebuie să ținem cont de acest aspect și atunci când dorim să plecăm la drum dimineață, să nu ambalăm mașina. În special atunci când este frig, uleiul devine mult mai gros, de aceea este indicat să ne purtăm cu grijă cu motorul mașinii noastre.

2. Motorul trebuie lăsat să se încălzească

Motorul unei mașini se încălzește destul de repede, în general durează doar câteva minute. În acest sens este recomandat că dimineață să nu plecăm la drum imediat ce am pornit mașina. După ce pornim mașina, este indicat să o lăsăm  să meargă la relanti câteva minute. Acest lucru este necesar pentru buna ungere a motorului și a tuturor pieselor ce copun motorul.

3. Mașina nu trebuie bruscată

Chiar dacă motorul s-a încălzit și plecăm la drum, trebuie să avem în vedere că mașina nu trebuie bruscată. Dimineață carosabilul este extrem de alunecos și trebuie să ținem cont de acest factor. Așadar, nu trebuie să acționăm brusc pedala de frână sau să virăm brusc. În caz contrar riscăm să pierdem controlul asupra mașinii.

4. Trebuie să ne asigurăm o vizibilitate cât mai bună

Vizibilitatea este esențială atunci când plecăm la drum. În acest caz, înainte de a pleca dimineață la drum , trebuie să ne curățăm foarte bine toate geamurile, inclusiv oglinzile. Astfel, până când mașina se încălzește, noi putem îndepărta gheața de pe geamuri și de pe oglinzile laterale. În aceste condiții putem pleca în siguranță la drum.

Toți șoferii trebuie să conștientizeze că diminețile de iarnă pot fi extrem de periculoase. Așadar, este recomandat să ținem cont de toate sfaturile prezentate mai sus. Drumuri  bune!

Citește și despre  ce probleme întâmpinăm în diminețile de iarnă

Cover - Sursă foto: freepik.com
Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *