logo
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi pentru a oferi volum părului

Noi femeile vrem întotdeauna opusul a ceea ce avem. Dacă avem păr creț, îl vrem drept; dacă avem păr scurt îl vrem mai lung, dacă e drept îl vrem creț și tot așa. Mergând pe ideea asta, părul cu fir subțire este foarte greu de stilizat și fără volum. Totuși, există câteva trucuri cu ajutorul cărora poți obține un păr mai voluminos, dacă îți dorești asta.

Coafură

Primul lucru de care trebuie să ții cont este coafura. În funcție de părul tău, o coafură cu scări de lungime îți poate oferi mai mult volum, pentru că părul de la suprafață nu trage rădăcina în jos. Pe de altă parte, aceeași coafură poate fi un dezastru dacă nu este executată corect. Totodată, ține minte că o coafură cu cărarea într-o parte este de preferat pentru oamenii care își doresc păr voluminos, pentru că o latură are o cantitate mai mare de păr decât cealaltă, oferind impresia că partea fără volum e doar semnificativ mai mică decât cealaltă. Pe de altă parte, ține cont și de nuanța părului, dacă ai părul închis stilistul tău îți poate face câteva șuvițe cu o nuanță mai deschise pentru a crea impresia de fluiditate și volum.

Stilizarea părului pentru volum

Atunci când vrei să îți stilizezi părul astfel încât să îi oferi un plus de volum fără să faci schimbări radicale, cea mai importantă mișcare este să îți usuci părul în direcția opusă celei în care cade în mod normal. Mai exact, părul de pe partea dreaptă trebuie uscat când este îndreptat spre partea stângă, împotriva poziției normale a rădăcinii. Astfel, când va fi așezat la loc, vei putea crea impresia de volum. Ca să reziste, asigură-te că fixezi părul cu produse care ajută la ridicarea firului de păr (produse pentru volum).

O altă soluție de stilizare a părului pentru a-i oferi volum este să îl ondulezi. Indiferent că folosești bigudiuri mari sau un ondulator, buclele te pot ajuta să dai impresia de volum. Nu uita să folosești un produs pentru protecție termică și produse pentru menținerea buclelor. Când părul e fin, acesta își poate pierde foarte rapid bucla.

Nu în ultimul rând, tapatul poate fi și el o opțiune pentru a adăuga volum, însă trebuie să ai grijă cum îl execuți astfel încât să nu provoci daune firului de păr.

Șamponul și balsamul

Stabilește ce tip de păr/scalp ai (uscat sau uleios) și alege-ți produsele de curățare în funcție de asta. Un păr uleios va trebui spălat mai des decât unul uscat, iar produsele au efecte diferite în funcție de tipul de păr căruia îi sunt destinate. Un șampon pentru păr uscat încearcă să hidrateze firele de păr, în timp ce un șampon pentru păr gras are tendința de a curăța părul în profunzime de uleiurile în exces. Când vine vorba de balsam însă, dacă ai păr fin, aplică-l doar pe lungimea părului, nicidecum pe rădăcini sau în apropierea acestora. Balsamul face ca părul să devină și mai moale, făcându-l mai plat decât era înainte.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *