Statutul la locul de muncă

Într-o societate încă dominată de bărbați, este greu să îți stabilizezi imaginea la locul de muncă fără să fii considerată nepotrivită. Multe femei se simt obiectivizate sau subminate de către colegii bărbați. Există totuși câteva femei de carieră care au reușit să se impună și să se facă respectate la locul de muncă. Iată cum poți face și tu asta:

Hilary Clinton a spus într-un interviu recent că este necesar să joci un joc intern și unul extern ca să demonstrezi că nu faci parte dintr-un stereotip învechit. În jocul exterior trebuie să găsești metode de a lega problemele astea de sexism și percepții învechite despre rolul femeii. Vociferează-ți nemulțumirile nu doar ca să te impui, ci și ca să încerci să schimbi o mentalitate eronată. Jocul intern presupune să nu te mai subestimezi și să nu îți subevaluezi valoarea. Nu mai lua critica în mod personal, ia-l în serios și acționează pe problemele respective, însă nu lăsa criticii să te demoralizeze. Trebuie să fii pregătită pentru orice oportunitate care îți iese în cale.

Cere ceea ce vrei

Dacă te simți copleșită sau frustrată și simți că te lupți cu bărbații de la locul de muncă pentru ca aceștia să te ia în serios ca superiorul lor, înseamnă că nu le-ai comunicat așteptările tale, sau le-ai comunicat prost. Este important să nu presupui că ceilalți îți citesc gândurile sau că intuiesc ce vrei să le spui. Fii directă și spune exact ceea ce vrei de la ei. Fii hotărâtă și comunică-le colegilor tăi fără ocolișuri ce ai nevoie și pe când trebuie să îl ai. Ține minte să fii clar legat de ceea ce nu tolerezi și impune-le limite dacă este nevoie.

Nu te victimiza!

Este foarte obișnuit pentru femei să se plângă de anumite lucruri sau să se victimizeze în anumite situații, în special dacă acestea au și rolul de mamă, în afara locului de muncă. Încearcă să te detașezi de viața personală la birou, pe cât posibil. Pe de altă parte ține minte că este foarte important să prioritizezi. Astfel, rezolvă-ți sarcinile zilei în funcție de nevoile tale și nu lua mai mult decât poți duce. Ai grijă să nu te copleșești cu muncă, pentru ca apoi să nu cazi din nou în victimizare.

Cover - https://www.dreamstime.com/stock-photography-businesswoman-her-office-succesful-sitting-image36261702
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.