logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să devii indispensabil la locul de muncă

Ca și bărbat probabil îți dorești să ocupi un loc important la locul de muncă. Ești competitiv, crezi în tine și vrei să beneficiezi de atenția celorlalți. Vrei ca părerea ta să conteze și cuvântul tău să fie luat în seamă atunci când vorbești.

Dacă te regăsești în cele scrise mai sus înseamnă că ar trebui să citești cu atenție rândurile care urmează. Nu este greu să devii indispensabil pentru colegii tăi, totul este să ai răbdare și să urmezi câțiva pași cu sfințenie.

Primul pas este să te faci util. Fă-ți treaba repede și bine, fii harnic și impresionează-i pe cei din jurul tău. Trebuie să devii un exemplu pentru ceilalți însă în același timp nu trebuie să îți schimbi comportamentul față de ei.

Încearcă să îți îmbunătățești relațiile interumane, ajută-ți colegii dacă au nevoie, fii mereu respectuos și politicos și nu face glume care să aibă ca țintă persoanele din grupul vostru. Sunt unii care vor râde, însă sunt alții care îți vor deveni dușmani declarați.

Nu te implica în conflicte și chiar dacă ți se cere părerea în astfel de cazuri ar fi bine să ai o atitudine neutră și să cântărești bine răspunsul pe care îl vei da.

Fii inovativ și curajos, nu te feri de noi responsabilități. Vino cu idei noi care vă pot ajuta să vă dezvoltați sau vă pot ușura munca.

Încadrează-te cât mai bine în echipă din care faci parte. Organizează chiar tu diferite activități pentru teambuilding, dacă nu se ocupă nimeni de așa ceva.

Învață cât se poate de bine profilul oamenilor cu care lucrezi pentru a ști cum să te comporți cu ei. Sunt unii care vor lua ca și un afront o intenție bună, așadar ai grijă la ceea ce faci.

E posibil ca în scurt timp să devii preferatul șefului și acesta ar fi în principiu un moment greu de gestionat pentru tine. De obicei va interveni invidia în rândul colegilor tăi, însă nu trebuie să te lași bătut de acest lucru. Poartă-te și mai frumos cu ei, fii săritor, pentru că în curând îți vor da și ei seama că meriți toată simpatia lor.

Evită să bârfești pe cineva de la actuala ta slujbă pentru a nu avea probleme mai târziu. Dacă te supără ceva spune-o direct în față sau păstrează-ți opinia pentru tine.

Nu este greu să devii de neînlocuit la locul de muncă, trebuie să ai numai un pic de ambiție. Vei vedea că oamenii vor veni la tine ca la un prieten bun și îți vor cere sfaturi de orice fel. Șeful și echipa ta vor fi mulțumiți de atitudinea pe care o afișezi, vor avea încredere în tine, iar tu vei culege cât de curând aceste roade pe care le-ai sădit de ceva timp.

Fii muncitor și vei reuși, nu îi lăsa pe alții să îți ia fața în drumul tău spre glorie.

Citește și despre cum să te organizezi mai bine.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.