Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Totul despre îmbrăcămintea potrivită pentru interviu

Urmează să mergi la un interviu şi nu ştii cu ce să te îmbraci? Care sunt cele mai potrivite haine pentru a face o primă impresie bună? Ştim că multe femei sunt îngrozite de interviuri tocmai datorită faptului că trebuie să se aranjeze şi să se îmbrace diferit, însă nu e chiar atât de greu precum crezi. Că să vă ajutăm am adunat pentru voi micile secrete ale femeilor de succes, ca să vă facem munca mai uşoară şi să alegeţi hainele cele mai potrivite pentru interviul la care urmează să mergeţi:

Renunţă la costumul negru

Costumul negru e pentru o poziţie de top, pentru un post de manager sau de director. Dacă nu mergi pentru un astfel de post alege un costum gri, albastru, verde turcuoaz sau vişiniu. Culoarea e importantă şi se recomandă costumul închis la culoare, însă nu negru. Găsiţi o cămaşă drăguţă, feminină, interesantă care să vă completeze ţinuta.

Îmbracă-te cu haine de firmă, dar nu exagera

Dacă mergi cu o geantă Channel, o pereche de pantofi Gucci şi o haina de blană nu vei fi văzută prea bine, chiar dacă hainele tale se încadrează perfect în garderoba pentru office. Fiindcă nici o şefă nu doreşte o subalternă îmbrăcată mai bine decât ea. Hainele de firmă îţi vor da un aer de superioritate pe care femeile nu îl prea agreează. Lasă-ţi acasă piesele de rezistenţă de dată asta şi alege haine de firmă, clasice, ce se găsesc şi în mall, fără prea multe pretenţii, pentru a arată că eşti o femeie obişnuită, dar cu clasă, dornică să înveţe şi să lucreze cu drag.

Taie de pe listă blugii

Chiar dacă blugii negri pot fi foarte clasici, ascund kilogramele în plus şi fac piciorul mai lung şi mai suplu; blugii nu sunt potriviţi pentru un interviu. Alege pantaloni de stofă sau fuste clasice până la genunchi.

Ai grijă ce fustă alegi

La interviu nu trebuie să fii sexy, trebuie să fii decentă. Renunţă la fustele mini şi cele prea strâmte şi alege una dreapta, pe lângă corp. Neapărat fără buline şi alte imprimeuri de acest gen.

Nu purta niciodată tricou

Chiar dacă e vară, chiar dacă te-au sunat azi şi trebuie să mergi mâine, chiar dacă nu ai numai tricouri, împrumută-te sau mergi şi cumpără o cămaşă drăguţă, albă, în stil office cu care să te prezinţi mâine la interviu.

Nu lăsa lenjeria intimă la vedere

Am văzut în viaţa mea multe fete ce merg la interviu având cămăşi transparente, dungi de la bikini vizibile prin fusta prea strâmtă, bretele de la sutien vizibile sau decolteu prea generos etc. Sfatul nostru e să încerci să te îmbraci cât mai decent, ca să te asiguri că nu vei fi privită cu prejudecăți și că nu vei oferi impresia greșită.

Hainele necălcăte

Deşi nu mi s-a întâmplat des, am văzut şi femei cu pantalonii de stofă fără dungă, cu pliurile necălcate sau cu gulerul nearanjat. Chiar dacă interviul e foarte stresant, ţine minte că hainele sunt foarte importante, aşa că ai grijă la maxim de imaginea ta.

Alege materialele corecte

După cum spuneam şi mai sus, fără cămăşi transparente, fără cămăşi închise la culoare, pe care se văd urme de transpiraţie şi antiperspirant, fără pantaloni negri plini de scame, fără haine lucioasă sau cu paiete etc.

Care sunt micile tale secrete din experienţă antieriara de la interviuri?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *