logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Trench-ul englezesc la modă pentru totdeuna

Nu există prezentare de modă cu colecţii de toamnă care să nu aibă trench-ul în prin plan. Deşi moda se schimbă repede şi tendinţele diferă enorm de la un deceniu la altul, trench-ul pare imun la această evoluţie constantă şi rapidă. Această piesă vestimentară a ajuns să fie esenţială în garderoba fiecare femei alături de alte elemente de bază cum ar fi un tricou cu guler alb, rochiţă little black dress, o pereche de jeans şi pantofi cu toc înalt. Trench-ul e etichetat ca fiind atemporal şi versatil, o haină care nu se demodează niciodată şi poate fi purtată în fiecare anotimp. Chiar şi vara dacă ne gândim la verile friguroase din Germania, Olanda sau Ţările Nordice.

Trench-ul este simbolul vestimentar al stilului englezesc şi a ajuns pe podium datorită firmei englezeşti Burberry care l-a ridicat la rang de artă. Marca Burberry a fost fondată în 1856, când Thomas Burberry a deschis primul său magazin în Basingstoke, Anglia. În 1879, acest designer a inventat un material special, rezistent la apă şi respirabil numit “trench”. Imediat după lansare mulţi bărbaţi s-au arătat încântaţi de această haină şi astfel a devenit uniforma oficială a armatei britanice în timpul celui de al doilea război mondial.

Cum arată mai exact acest model de trench Burberry?

Acesta este caracterizat prin numeroase elemente care îl definesc începând cu culoarea (crem sau kaki) mânecile întoarse, două rânduri de nasturi, cu guler frumos călcat şi lungime medie până la genunchi. Pe vremuri, nu exista politician, actor, designer sau pasionat de modă care să nu aibă un trench în propriul lui dulap. Era combinaţia perfectă dintre lux şi durabilitate.

Acum, după mai bine de 100 de ani Burberry încă se identifica prin acest trench regăsit în toate colecţiile lor: Londra, Brit şi Prorsum, devenit istoric, o moştenire purtată cu mult succes de noile generaţii.

Fiindcă între timp trench-ul a devenit o piesă vestimentară unisex, fiind foarte apreciat printre franţuzoaice, ele fiind primele care au adoptat trench-ul ca şi „street style” la Paris. Astăzi trench-ul se plimbă pe toate podiumurile. Numeroase case de modă au scos colecţii ce au pus accent pe diferite modele, cum ar fi: Dior, Salvatore Ferragamo sau Hermes care şi-au prezentat propriile stiluri. Practic, în fiecare an se schimbă culorile, tăieturile sau lungimile, însă trench-ul rămâne aceeași haină clasică, impermeabilă, ce poate fi purtată într-o mie de feluri. Este ideală atât pentru zilele ploioase de toamnă, cât şi pentru zilele cu soare de primăvară.

Cum să porţi trench-ul

*Dacă eşti o fire sportivă, atunci cel mai bine ar fi să îţi cumperi o pereche de jeans conici, cizme joase decupate, un fular multicolor, mare, din lână, iar trench-ul va fi geaca crem care va completa întreagă ţinută.
*Dacă iubeşti stilul clasic, trench-ul e aliatul perfect. Nimic nu merge mai bine decât o pereche de pantaloni de stofă, pantofi cu toc, o cămaşă şi peste, trench-ul kaki asortat cu o eşarfă roşie.
*Dacă eşti adepta stilului elegant, stai liniştită, trench-ul îi face faţă. Poţi purta o rochie creion, până la genunchi, cu imprimeuri frumoase, peste care să iei trench-ul şi o pereche de pantofi cu toc cui metalic. Nu ai cum să dai greş!

În final, ţine minte că să-ţi cumperi un trench este cq şi cum ai face un pariu înţelept cu timpul! Va rămâne la modă şi peste 100 de ani!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *