Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 idei pentru rezoluții tehnologice în Noul An

Dacă tot este sezonul rezoluțiilor poate că ar trebui să ne uităm un pic și la partea tehnologică a vieții noastre.

Cu siguranță că tehnologia ne-a îmbunătățit viața, însă câteodată trebuie să ne mai și protejăm de efectele negative pe care aceasta le poate avea asupra noastră.

1. Nu lua cu tine smartphone-ul sau telefonul mobil atunci când mănânci. Dacă obișnuiești să faci poze la mâncare și să le postezi online poate că ar fi bine să renunți la această „tradiție”. De asemenea, vei putea mânca liniștit și nu te va deranja nimeni cu mesaje sau telefoane.

2. Renunța la condusul mașinii atunci când vorbești la telefon sau scrii mesaje. Studiile arată că telefoanele sunt responsabile pentru mai multe accidente decât alcoolul.

3. Scoate-ți televizorul din dormitor. Da, poate că sună plictisitor, însă emisiunile care sunt târziu în noapte, dar și radiațiile televizorului ne afectează somnul și calitatea vieții. Nu ne vom odihni destul și vom avea parte de un risc mai ridicat de obezitate și morbiditate.

4. Folosește parole pe fiecare dintre device-urile tale astfel încât nimeni să nu le poată accesa, mai ales dacă ai câteva poze și filmulețe compromițătoare pe acolo.

5. Realizează back up-uri mai dese și utilizează cel puțin 2 metode sigure pentru acest lucru. Recomandăm utilizarea unui serviciu de tip cloud și a stick-urilor USB sau a hard-urilor externe pentru că datele tale vor fi în siguranță în acest fel.

6. Ai grijă ce citezi și cum citezi atuci când scrii în mediul online. E posibil ca să răspândești informații false chiar dacă nu îți dorești acest lucru. De asemenea, ar fi bine să citești ceea ce postezi înainte de a publica textul respectiv pe internet.

7. Folosește tehnologia ca să devii mai sănătos. Sunt o mulțime de aplicații care te atenționează că ar fi momentul să faci sport, așa cum ți-ai programat sau te ajută să vezi cât de multe calorii ai dat jos în timpul exercițiilor.

8. Dacă nu ești organizat poate că ar fi bine să îți ordonezi folderele și fișierele din calculator și mai ales cele de pe desktop. Îți va fi mult mai ușor să găsești ceva și desktop-ul tău va arăta mult mai bine și se va încarca mai ușor.

9. Ai grijă să îți citești toate e-mailurile importante, pentru că nu știi niciodată ce informație interesatntă poate să apară.

10. Nu cumpăra gadget-uri inutile și scumpe, caută ceva care să fie conform cu nevoile tale și care să nu fie greu de utilizat.

Tu ți-ai stabilit câteva rezoluții tehnologice pentru Noul An?

Citește și despre cum poate lupta tehnologia cu frigul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *