Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

13 sfaturi pentru o relație reușită

Eu nu sunt tocmai omul potrivit pentru a da sfaturi legate de căsnicie și despre succesul unui mariaj, iar asta se datorează unui motiv foarte simplu: nu sunt căsătorit, încă. Cu toate acestea însă, mă simt îndreptățit să dau sfaturi în ceea ce privește o relație fericită, ținând cont că mă îndrept cu pași repezi spre al cincilea an de relație cu fata care în anul ce urmează îmi va deveni soție.

Internetul abundă de sfaturi despre succesul mariajului și al relațiilor, dar adevărul este că rețeta garantată nu-i decât o utopie. Totul depinde de voi și de sufletul pe care îl puneți în relația respectivă.

Chiar și așa însă, popsugar.com are un articol interesant în care prezintă nu mai puțin de 35 de asemenea sfaturi. Am trecut prin toată lista și le-am ales doar pe cele pe care cred că într-un fel sau altul le-am aplicat și eu în relație, dar și pe cele care sunt realiste și realizabile, pentru că lista se adresează, repet, unei relații utopice.

1. Împărtășește cu ea idei, sentimente și orice lucruri se întâmplă în viața ta.

2. Fii afectuos cu ea. Mereu și oriunde. Modelează-ți însă comportamentul afectuos în funcție de mediul în care te afli. În autobuz sau pe stradă, spre exemplu, o ținere de mână e suficientă.

2. Sexul e la fel de important pentru ea ca și pentru tine. Nu o neglija și acordă-i toată atenția ta, cât mai des.

3. Întotdeauna ai grijă să cumperi și dulciurile care-i plac ei, nu doar cele preferate de tine. Pare neimportant, dar așa îi arăți că nu te gândești numai la tine.

4. Nu ține resentimente față de greșelile ei și nu i le reproșa mereu. Nu uita, ăsta e rolul femeii, nu al tău.

5. Nu crede că meriți tot ceea ce ea îți oferă. Trebuie să muncești pentru atenția și dragostea ei.

6. Fii spontan. Fă chestii noi din când în când și nu lăsa plictiseala să intre între voi. Sparge rutina și surprinde-o mereu.

7. Celebrați momentele importante din relația voastră. Nu lăsați aniversările să treacă neobservate, pentru că ele vă reamintesc de unde ați plecat și unde ați ajuns.

8. Construiți-vă vise comune.

9. Nu așteptați să vă căsătoriți pentru a vă muta împreună.

10. Fii mereu alături de ea și susține-o în orice problemă ar avea.

11. E bine să aveți prieteni comuni, dar fiecare dintre voi are nevoie și de prieteni proprii. Las-o să-i aibă pe ai ei și tu pe ai tăi.

12. Încrede-te în ea și fii de încredere pentru ea.

13. Chiar dacă nu ești genul super amuzant, încearcă deseori să o faci să râdă. Chiar dacă râde de tine, acest lucru este important.

Ai și alte idei? Lasă-le în comentarii.

Citește și despre lucrurile care te enervează la ea.

Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *