Search
Generic filters
Exact matches only

6 lucruri de care să ții cont pentru a învăța mai ușor

Fie că ești student sau nu, activitatea de învățare a lucrurilor noi nu contenește niciodată. Chiar dacă nu mai trebuie să înveți pentru examene, asta nu înseamnă că nu vor apărea momente în viața ta în care trebuie să te reapuci de învățat. Poate vrei să iei carnetul de șofer, să treci un test la locul de muncă sau să urmezi un curs online. Să înveți poate fi mai dificil o dată ce ai terminat școala și nu mai ai exersarea din studenție, motiv pentru care îți prezentăm câteva sfaturi despre cum poți să înveți mai rapid și mai ușor, la orice vârstă:

1. Oferă-ți spațiul necesar

Din punct de vedere mental și fizic trebuie să te pregătești foarte bine pentru activitatea de învățare, dacă vrei să fii productiv. Renunță la toate lucrurile din jur care pot fi o distracție, așează-te confortabil și nu te mai gândi la altceva decât la ceea ce ai de citit și de reținut.

2. Găsește locul potrivit

Gândește-te unde înveți cel mai bine, în pat sau la birou? Dacă nu ești sigur, poți să încerci mai multe locuri din casă sau din cameră, până când îl găsești pe cel potrivit.

3. Găsește-ți ritmul

Trebuie să decizi dacă activitatea de învățat va fi precum un sprint sau precum un maraton. Decide când de dese și de lungi vrei să fie pauzele, dar ai grijă să acoperi tot ceea ce ai de făcut în timpul alocat.

4. Cunoaște-ți memoria

De regulă, oamenii își amintesc mai bine primul sau ultimul lucru învățat. Trebuie să știi în ce categorie te încadrezi, pentru a-ți organiza cât mai bine lucrurile pe care le ai de reținut.

5. Stabilește-ți metoda

Cu toții avem o metodă de învățare, un plan pe care îl facem de la început și pe care trebuie să îl respectăm, pentru a fi productivi. Stabilește-ți obiective și scopuri și ia-le rând pe rând, pentru a te asigura că nimic nu rămâne neacoperit.

6. Crează-ți o hartă a minții

Acest lucru merge mai bine la cei care au memorie vizuală foarte dezvoltată, dar chiar dacă nu te numeri printre ei încearcă să vizualizezi informația, pentru că astfel o vei asimila mult mai ușor.

Ai și alte sfaturi? Lasă-le în comentarii și completăm lista cu ideile tale.

Vezi și de ce este uneori mai bine să fii singur.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *