Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

7 pași importanți pentru îngrijirea dentară

Dantura este un lucru deosebit de important pentru sănătatea și aspectul nostru fizic. De asemenea, este bine de știut faptul că majoritatea femeilor se uită la dinții bărbaților atunci când au în față un posibil partener. Ele practică un fel de „citit în dantură” pentru că astfel își dau seama dacă bărbatul respectiv este îngrijit, curat și sănătos.

Dinții lipsă, strâmbi sau galbeni trebuie să dispară cât mai repede, iar dacă încă nu există o astfel de problemă este bine să facem tot posibilul pentru a o preveni cu ajutorul opțiunilor de mai jos. Reține faptul că dinții sunt niște părți ale corpului extrem de capricioase, azi poți să nu ai nicio problemă, iar mâine poți să te trezești cu o infecție severă. Iată ce ar trebui să faci pentru a scăpa de eventualele probleme:

1. Mergi la consultații periodice la medicul dentist, chiar dacă tu crezi că nu ai probleme. E mai bine să previi decât să tratezi. Cere-i sfaturi în legătură cu apa de gură, pasta de dinți, modul de periaj, folosirea aței dentare și orice altceva îți mai trece prin cap. Nu trebuie să îți fie rușine să întrebi, chiar dacă poate fi ceva banal, totuși e vorba de sănătatea ta, așadar trebuie să faci tot posibilul ca să ți-o menții.

2. Periajul dinților trebuie să dureze un minim de 5 minute și ar trebui să fie precedat de folosirea aței dentare pentru a putea îndepărta și resturile de mâncare care au intrat în spațiile dintre dinți, dar și bacteriile. De obicei, este recomandat ca periajul să pornească de la gingie spre vârful dintelui, atât în fața cât și în spatele acestuia. În acest mod sunt îndepărtate mai bine bacteriile care apar fix în locul unde se termină gingia și apare dintele. Periajul ar trebui să continue apoi pe partea superioară a dinților. Periuța de dinți trebuie înlocuită după maxim 3 luni de folosire.

3. Apa de gură ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene sau în tratarea unor boli precum paradontita, adică sângerarea gingivală. Unele dintre cele mai recomandate astfel de produse pentru igiena orală sunt Listerine și Corsodyl, iar pentru tratarea paradontitei este necesară utilizarea apei de gură de la Paradontax.

4. Detartrajul periodic este foarte folositor atât pentru eliminarea plăcii bacteriene, dar și pentru menținerea aspectului sănătos al dinților. De obicei, acesta se realizează o dată la 6 luni, însă dacă ați avut probleme cu dinții sau gingiile este recomandat să luați parte la un astfel de procedeu o dată la 4-5 luni.

5. Redu consumul de dulciuri, țigări sau băuturi carbogazoase pentru că acestea își pot produce mult mai ușor carii, dar în același timp îți colorează și dinții.

6. Nu te sfii să folosești un aparat dentar dacă e nevoie. Poate că vei fi complexat la început, deși nu ar trebui să se întâmple acest lucru, însă e mai bine ca să fii treci prin momente mai delicate unul sau doi ani, decât să ai parte de astfel de lucruri pentru tot restul vieții tale.

7. Optează din când în când pentru o procedură de albire a dinților astfel încât să îți menții un zâmbet strălucitor.

Îngrijirea propice a danturii te poate scăpa de multe necazuri și dacă aceasta este realizată cum trebuie te vei putea bucura de niște dinți sănătoși pe tot parcursul vieții tale. Beneficiile sunt numeroase, printre care amintim că vei fi mai sănătos, vei arăta mai bine, vei fi mai atrăgător pentru reprezentantele sexului frumos și, nu în ultimul rând, vei cheltui mai puțini bani și nu vei suferi dureri mari în cadrul tratamentelor stomatologice.

Citește mai multe sfaturi pentru albirea dinților.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *