Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi pentru albirea dinților

Dantura este o parte foarte importantă din îngrijirea personală și se poate dovedi un adevărat atu pentru un bărbat care știe să aibă grijă de ea. Sunt mari șanse ca, în cazul în care nu ai fost mult prea îndrăgostit de dulciuri în copilărie, să te lauzi cu niște dinți sănătoși în momentul de față. Iar lucrurile pot fi îmbunățite de acum înainte, mai ales dacă ești dispus să faci un pic de efort.

Albirea dinților poate fi făcută în mai multe modalități, dintre care folosirea clasicelor apei de gură, pastei de dinți, gumei de mestecat sau tratamentelor profesionale sunt cele mai comune. Dar iată mai jos alte câteva lucruri despre care poate nu știai că ajută la albirea dinților, oferite de menshealth.com.

Evită bicarbonatul de sodiu

În alimentație, bicarbonatul de sodiu se poate dovedi foarte dăunător danturii prin eliminarea smalțului, în ciuda abilității sale de a îndepărta petele.

Înlocuiește periuța de dinți periodic

Periodic nu înseamnă o dată pe an, ci o dată la cel mult 3 luni de zile. Sau, și mai bine, imediat ce observi că periuța prezintă urme de uzură și că firele nu mai sunt drepte.

Periază-ți și limba

Acest lucru este important nu doar din perspectiva unei respirații mai proaspete, ci și pentru că bacteriile care se adună pe limbă pot duce la apariția petelor pe dantură.

Renunță la băuturile energizante

Există mai multe băuturi care dăunează danturii. Printre acestea se numără cafeaua, vinul și energizantele. Acestea din urmă conțin un acid care afectează sănătatea danturii tale.

Mănâncă legume și fructe proaspete

Stabilește-ți obiceiul de a mânca legume și fructe proaspete, fără să le alterezi prin fierbere sau stoarcere. Acestea sunt benefice pentru îndepărtarea petelor de suprafață de pe dantură.

Clătește-ți gura cu apă după ce consumi portocale

Deși sunt bogate în vitamina C și sunt benefice pentru organism, citricile conțin un acid care atacă smalțul. Acest pericol poate fi îndepărtat dacă îți clătești gura cu apă imediat după ce le consumi.

Vezi și cum să ai grijă de sprâncene.

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *