Search
Generic filters
Exact matches only

Accesorii auto utile: sisteme de navigație și senzori de parcare

Știi prea bine că acessoriile auto sunt menite să ne facă viața mai ușoară la volan și să ne îmbunătățească experiența șofatului. Mașinile full-option sunt atât de apreciate și invidiate pentru că dispun de toate gadget-urile și toată tehnologia care te ajută să transformi timpul petrecut în mașină într-o adevărată plăcere.

Mai mult decât atât, multe dintre accesoriile auto au un rol deosebit de important în ceea ce privește siguranța și integritatea mașinii, a șoferului și a pasagerilor.

Iată mai jos două dintre accesoriile auto pe care eu le consider destul de importante în viața fiecărui șofer:

1. Sistemele de navigație

gps_auto
Sursa: foto

Mai bine cunoscute sub denumirea de GPS-uri, sistemele de navigație pot să ușureze enorm sarcina de a-ți găsi drumul într-o zonă necunoscută. S-a dus demult vremea hărților fizice, deși eu încă am una în mașină, în caz de orice.

Generația Y nu a prins momentele acelea de derută în care ești nevoit să oprești pe marginea drumului, să scoți ditamai harta din mașină și să o desfășori pe capotă pentru a încerca să-ți dai seama unde te afli.

GPS-urile sunt mult mai utile, practice și ușor de folosit decât hărțile vechi. Este adevărat că prețul lor este mult mai mare, dar merită din plin. Găsești GPS-uri și la 300 de lei, găsești și la 3000 de lei, astfel încât depinde de bugetul de care dispui și de ceea ce-ți dorești să facă.

2. Senzori de parcare

senzori_de_parcare
Sursa: foto

Deși mulți nu acceptă ideea de  a avea senzori ajutători pe mașină (”Ce, nu știi să parchezi fără senzori?”), aceștia se dovedesc extrem de utili în traficul urban, unde locurile de parcare sunt puține și de regulă foarte înguste.

Poți găsi kit-uri complete de senzori de parcare la prețuri mai mult decât accesibile: 130-260 de lei. Vin cu propriile instrucțiuni, se montează foarte ușor și se dovedesc foarte folositori.

Cu siguranță că dacă toți șoferii le-ar folosi în trafic, nimeni nu și-ar mai găsi mașina zgâriată și lovită prin parcările orașelor, motiv pentru care eu cred că senzorii de parcare sunt o investiție extrem de bună în ceea ce privește accesoriile auto.

Citește și despre alarmele auto și tăvițele pentru portbagaj.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *