logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cauze ale pierderii părului

Căderea părului poate apărea încă de pe la 20 de ani, iar printre principalele cauze sunt stresul, alimentația dezechilibrată, configurația ADN-ului, alcool în exces, fumatul, poluarea, preparatele cosmetice agresive, afecțiuni dermatologice, apa de la robinet, hormonii sau agresiunea fizică a părului.

Stresul este o cauză care îi afectează deopotrivă atât pe bărbați cât și pe femei, iar ca rezultat pot apărea uneori căderi de păr și fire albe. Soluția este să te mai relaxezi din când în când și să uiți de tot ceea ce te presează, iar totul va fi bine. Probabil firele albe vor rămâne acolo, dar părul își va reveni în timp.

Alimentația dezechilibrată ajută la căderea părului prin faptul că organismul nu primește vitaminele și mineralele atât de necesare dezvoltării sănătoase a părului.

Dacă ești bărbat și cel puțin unul dintre părinți, mai ales tatăl, suferă de calviție atunci să știi că este foarte probabil ca mai devreme sau mai târziu să înceapă să își cadă și ție părul pentru că așa îți este ADN-ul.

Alcoolul în exces și fumatul sunt alte două elemente care, în timp, v-ar putea afecta podoaba capilară fiind universal cunoscut efectul lor nociv asupra sănătății.

Cosmeticele și agresiunea fizică a firelor de păr sunt unele dintre cele mai importante cauze ale căderii părului, mai ales în cazul femeilor. Gelul și spuma de păr, placa, ondulatorul, uscătorul de păr sunt nocive pentru fire.

Afecțiunile dermatologice precum micozele sau parazitozele pot duce afecta dezvoltarea podoabei capilare și în final pot avea ca și consecință căderea excesivă a părului.

Apa de la robinet prin sărurile și clorul pe care le conține este o altă sursă de agresiunea a părului, dar pe care din păcate nu o putem evita aproape deloc.

Șamponul care nu se potrivește cu tipul părului poate avea ca și rezultat o creștere a numărului de fire de păr care încep să cadă, iar modul de ștergere a părului cu prosopul poate spori numărul firelor pierdute.

În cazul bărbaților, testosteronul excesiv poate duce și el la căderea părului încă din tinerețe deoarece la nivelul organismului are loc un proces de transformare a  acestui hormon în dihidrotestosteron care generează căderea părului.

După cum se poate vedea sunt destul de multe cauze ale pierderii părului, dar pentru cele mai multe dintre ele există și soluții optime care ar putea încetini sau chiar stopa acest proces. Ideal ar fi să prevenim apariția acestui fenomen prin acordarea unei mai mari atenții semnalelor date de corpul nostru și în același timp utilizând într-un mod propice diferitele produse de îngrijire a  părului, dacă nu dorim să avem parte de efecte neplăcute.

Vezi și cum poți să-ți îngrijești tenul în funcție de tipul acestuia.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.