logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să îţi îngrijeşti tenul în funcţie de tipul acestuia

Mulți bărbați nu numainu își îngrijesc pielea, dar nici nu înțeleg de ce femeile alocă atât de mult timp pentru acest lucru. Însă, în ultimul timp tot mai mulți bărbați au început să fie interesați de aspectul tenului lor, respectiv de îngrijirea lui.

Există șase tipuri de ten care poartă următoarele denumiri: normal, uscat, uleios, sensibil, matur și combinat.

Tenul normal are ca și caracteristici  pori de dimensiuni reuse și pete mici sau invizibile, dublate de aspect neted, sănătos. În cazul în care ai acest tip de ten atunci te poți considera norocos deoarece nu ai nevoie de produse cosmetice speciale, astfel că îți poți îngriji tenul utilizând produse pentru piele normală.

În cazul tenului uscat, pielea ta se simte bine după ce ai spalat-o. Pot apărea mici crăpături, piele exfoliată și ușor iritabilă. Pielea feței este predispusă la erupții cutanate, are pori mici și poate avea urme de roșeață, iar expunerea la soare, vânt sau frig are efecte negative.

Tenul uscat trebuie curățat cu apa de două ori pe zi, indicată fiind folosirea unei o cremă hidratantă deoarece sunt eliminate astfel mai puține uleiuri din piele. De asemenea, o astfel de cremă trebuie aplicată imediat după bărbierit și înainte de culcare, iar produsele pe baza de alcool precum after-shave-urile ar trebui evitate. Dușurile fierbinți trebuie să fie foarte scurte pentru a  nu afecta pielea.

Tenul uleios poate fi recunoscut ușor, astfel că, dacă după aproximativ jumătate de oră de la spălarea pe față, pielea ta a devenit strălucitoare, tenul tău aparține acestui tip. Ca și caracteristici regăsim pielea strălucitoare de pe nas, frunte sau bărbie, reziduri uleioase în cazul în care ne atingem fața și o piele predispusă la coșuri, puncte negre, pete, porii fiind de dimensiuni medii spre mari. Pentru îngrijirea unui astfel de tip de ten trebuie să folosești un gel sau o cremă de curățare facială special concepută pentru tenul uleios. După ce te-ai spălat pe față, folosește o loțiune care să îți împrospăteze tenul, pe care o vei aplica cu puțină vată.

Acest lucru este necesar pentru închiderea porilor și pentru curățarea pielii. Hidratarea pielii ar trebui să se producă o dată pe zi, seara, și ar trebui să experimentezi diferite loțiuni după bărbierit pentru a o găsi pe cea potrivită pentru tenul tău. Este important să nu încerci să îți usuci pielea prea mult, iar pentru hidratare ai putea încerca să folosești o mască o dată pe săptămână.

Tenul sensibil este destul de asemănător cu tenul uscat în anumite privințe. Ca și caracteristici este ușor iritabil și predispus la erupții cutante și poate avea pete sau urme de roșeață, porii sunt mici, iar soarele, vântul sau frigul pot face rău pielii.

De obicei, faci arsuri de la soare  ușor, dar ești predispus și la urticarie sau umflături. Dacă ai acest tip de piele ar trebui să vorbești cu un dermatolog care ți-ar putea recomanda un tratament personalizat pentru pielea ta.

Ca și recomandări generale ar trebui să te speli pe față de câteva ori pe zi și ar trebui să folosești cele mai delicate săpunuri și produse faciale disponibile. Trebuie să eviți produsele care îți înroșesc pielea, dușurile fierbinți trebuie să fie scurte, iar după bărbierit trebuie folosite balsamuri care să fie cremoase sau să aibă o textură asemănătoare cu cea a laptelui.

Tenul matur apare după o anumită vârstă și poate fi recunoscut foarte ușor din pricina posibilelor pete maro, crestăturilor datorate vârstei, liniilor fine din jurul ochilor, iar pielea este uscată, neuniformă și nu mai arată chiar atât de bine. Pentru îngrijirea acestui tip de piele trebuie să o frecați bine cu palmele sau cu un prosop de câteva ori pe săptămână.

Totodată trebuie încercate produsele cosmetice specifice zonei ochilor, dar și seruri speciale sau loțiuni concepute pentru tratarea pielii îmbătrânite.

Ultimul tip de ten, cel combinat, este cel mai comun în rândul bărbaților. Fruntea și obrajii tăi pot fi uscați însă poți avea ten uleios în „zona T” formată în spațiul dintre sprâncene și apoi coborând de-a lungul nasului.

De asemenea, poți avea și piele normală deoarece tenul combinat este de obicei rezultatul tenului uscat, normal și uleios. Porii sunt mici sau invizibili și poți avea pete sau scuame ocazionale. Ar trebui să utilizați produsele pentru pielea normală și numai dacă este cazul să încercați produse speciale pentru pielea uscată sau uleioasă.

Află și câteva sfaturi pentru albirea dinților.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.