logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ce este platforma Kickstarter și cum funcționează

La data de 28 aprilie 2009 a fost lansat site-ul celor de la Kickstarter care și-a propus să devină o platformă prin care oamenii creativi, care nu dispun de banii necesari pentru a duce la bun sfârșit anumite proiecte, să poată obține o finanțare din partea celor din mediul online care cred în aceste proiecte.

Sistemul acesta poartă numele de „crowfunding” și a adus numai puțin de un miliard de dolari către cei care au încercat să își promoveze produsele aici. Kickstarter primește 5% din fiecare proiect finanțat cu succes, iar cei de la Amazon prin intermediul cărora se fac plățile pentru proiecte mai iau și ei întrte 3-5% din sumă. În anul 2010, revista Time l-a numit invenția anului, iar în 2011 as fost numit tot de ei ca fiind cel mai bun website din acel an.

Procedura este destul de simplă, așadar cei care au nevoie de susținere financiară se înregistrează pe site, iar mai apoi încearcă practic să își „vândă” cât mai bine ideile astfel încât să strângă banii necesari pentru punerea lor în aplicare. O descriere atractivă și multe beneficii pentru cei care donează banii fac unele dintre proiectele care au  potențial, să prindă viață. Angajații de la Kickstarter analizează descrierea produsului și dacă acesta are potențial și îndeplinește toate cerințele va fi publicat pe site.

Fiecare astfel de idee are anumite „borne” care pornesc de la un dolar și pot urca până la câteva zeci sau sute de dolari, iar sponsorii au beneficii în funcție de suma pe care o plătesc. Acestea nu se rezumă doar la primirea produsului, ci și la alte lucruri precum menționarea numelui pe site-ul producatorului, obținerea de ediții limitate, întâlniri cu creatorii produsului respectiv etc.

Un alt aspect care merită menționat este faptul că proiectele pot fi finanțate pe o perioadă de o lună, iar dacă suma țintă nu este atinsă, cei care au sponsorizat vor primi înapoi suma pe care au dat-o pentru susținerea proiectului.

La momentul actual sunt câteva mii de proiecte care așteaptă finanțare, iar printre cele mai de succes invenții se numără gadget-urile, accesorii pentru calculatoare sau telefoane, imprimante 3D, periferice pentru calculatoare sau chiar și jocuri sau aplicații.

Chiar și unii români folosesc această platformă pentru a obține fonduri astfel că la momentul redactării acestui articol, se încearcă strângerea unei sume de bani care să poată face posibilă producția în masă a unei tastaturi care va fi extrem de utilă celor care folosesc software care necesită utlizarea a multor taste simultan precum Photoshop sau programe de editare video.

Dacă aveți un proiect interesant în minte și ați avea nevoie de bani pentru a-l pune pe picioare, atunci această platformă vă poate fi de mare ajutor, așadar nu trebuie să ezitați în a o folosi.

Vezi care sunt pașii de făcut în achiziționarea unui laptop sau care sunt cele mai potrivite gadgeturi pentru bărbați.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *