Search
Generic filters
Exact matches only

Ce să facem dimineața dacă mașina este înghețată

Inevitabil odată cu apariția iernii și a frigului apar și problemele șoferilor. În acest sens putem afirma că iarna este cel mai aprig dușman al conducătorilor auto. Trebuie să precizăm faptul că dimineața șoferii pot întâmpina probleme destul de mari dacă mașina este înghețată. Mai jos avem câteva sfaturi despre ce trebuie să facem atunci când ne găsim dimineața mașina înghețată.

1. Trebuie să ne asigurăm că frâna de mână nu este blocată

Există o parte însemnată de șoferi care iarna trag frână de mână și există riscul că aceasta să rămână blocată. Trebuie reținut faptul că nu este recomandat sub nici o formă să plecăm cu frâna de mână blocată. În cazul în care dimineața întâmpinăm această problemă, se recomandă să turnăm pe jantă și pe retrier apa caldă.

2. Probleme la deschiderea ușilor

Dimineața pot apărea probleme la deschiderea ușilor automobilului atunci când chederele se lipesc între ele. În nici un caz nu se va forța deschiderea ușilor. Dacă pățim astfel de lucruri este indicat să turnăm o soluție specială pentru dezgheț și să așteptăm câteva minute. De asemenea, cel mai bine este să prevenim, de aceea se recomandă ca înainte de lăsarea nopții să ungem chederele cu o solutie care să prevină înghețarea acestora.

3. Utilizarea ștergătoarelor de parbriz dimineața

Nu este recomandat să utilizăm ștergătoarele de parbriz atunci când parbrizul este înghețat. Pe lângă faptul că se distrug ștergătoarele, există și riscul să zgâriem parbrizul. Ștergătoarele de parbriz  se vor utiliza numai după ce parbrizul a fost complet dezghețat.

4. Ce să facem când oglinzile laterale sunt înghețate

În perioada dimineților geroase de iarnă se întâmplă extrem de des ca oglinzile laterale să fie și ele înghețate. În acest caz este recomandat să pornim motorul și dacă mașina este prevăzută, să pornim și sistemul de dezghețare al oglinzilor.

5. Coborârea și ridicarea geamurilor

Trebuie subliniat faptul că macaraua geamurilor poate îngheța extrem de ușor, mai ales pe parcursul nopții, când este foarte frig. Dacă apăsăm pe butonul de coborâre și vedem că nu merge, este recomandat să nu forțăm. În acest caz trebuie pornit motorul și desigur pornită căldura în mașină. Cu siguranță macaraua geamului va funcționa imediat ce interiorul mașinii se va încălzi și gheața din interiorul ușii se va topi.

Cu toții știm că iarna este o mare provocare pentru toți șoferii. Să sperăm că graba nu își va pune amprenta pe mașina noastră. Așadar, este indicat că dimineața să avem puțină răbdare până mașina se încălzește puțin.

 Citește și despre  Cum să-ți protejezi mașina pe timp de iarnă

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *