Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să-ți protejezi mașina pe timp de iarnă

Pe toată perioada anotimpului rece, mașina noastră devine mult mai vulnerabilă. Acest lucru se întâmplă datorită condițiilor meteo nefavorabile. Sarea care este împrăștiată pe șosele este și ea extrem de dăunătoare pentru mașina noastră. Iată câteva sfaturi despre cum trebuie să ne protejăm mașina, în perioada  anotimpulului rece

1. Garajul este cel mai bun adăpost

Garajul este cel mai bun adăpost pentru mașina noastră, în special iarna. Cei care dețin un garaj se pot considera fericiți, deoarece iarna nu le va afecta autoturismul mai deloc. Trebuie să precizăm faptul că o mașină ținută în garaj este o mașină ferită de stratul de zăpada și de gerul de afară. Așadar, dacă nu deținem un garaj, este recomandat să închiriem unul. Un alt avanataj în ceea ce privește garajul este faptul că mașina este protejată, în sensul că nu există riscul că o persoană să ne rupă oglinzile sau să ne zgârâie mașina.

2. Cum  ne protejăm mașina dacă nu deținem un garaj

Din păcate, nu foarte mulți șoferi beneficiază de un garaj,iar în acest caz mașina va sta parcată sub cerul liber. După cum bine știm, iarna este un anotimp extrem de dificil, de aceea este indicat să acoperim mașina cu o prelată. Această prelată va împiedica zăpada să se depună pe tablă. În cazul în care nu deținem o astfel de hușa, este recomandat să acoperim parbrizul cu un material impermeabil sau un carton.

3. De ce să nu lăsăm frână de mână trasă

În ciudă faptului  că frână de mână are rolul de a asigura mașina atâta timp cât este oprită, utilizarea ei în perioada iernii poate fi dăunătoare mașinii. Astfel, dacă lăsăm mașina în parcare cu frână de mână trasă, iar afară este foarte frig există riscul că aceasta să rămână blocată.

4. Îndepărtarea omătului de pe mașină

În nici un caz nu este indicat să lăsăm anumite straturi de zăpadă pe mașină. Trebuie subliniat faptul că umezeala favorizează apariția rugiinii. În acest sens, mașina trebuie curațată de zăpadă de fiecare dată. Îndepărtarea stratului de omăt șe va face utilizând o perie moale.

5. Îndepărtarea stratului de gheață de pe geamuri

Pentru îndepărtarea stratului de gheață, este recomandat să utilizăm un spray special. De asemenea, se poate folosi și o racletă, însă există riscul că aceasta să lase urme de zgârieturi pe parbriz și lunetă.

Este recomandat să ne protejăm cât de bine putem autoturismul, deoarece buna lui funcționare depinde și de cât de mult avem grijă de aceasta. În încheiere, trebuie subliniat faptul că o mașină protejată este o mașină care va funcționa bine indiferent de condițiile meteo.

 Citește și despre ce trebuie să verificăm mai des iarna la mașină.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *