Search
Generic filters
Exact matches only

Ce probleme întâmpinăm în diminețile de iarnă

Fiecare dimineață de iarnă este o mare provocare atât pentru noi cât și pentru mașina noastră. Se cunoaște foarte bine faptul că iarna  nu este tocmai un anotimp confortabil pentru automobile. Din păcate, în timpul dimineților reci de iarnă, mașinile noastre sunt mai sensibile ca oricând și atunci pot apărea diferitele probleme.

1. Mașina nu porneste

Aceasta este una dintre cele mai enervante probleme cu care se poate confrunta orice șofer, în perioada dimineților reci de iarnă. Acest lucru se poate întâmpla datorită acumulatorului de slabă calitate sau datorită altor factori tehnici. Pentru a evita aceste situații neplăcute este indicat ca periodic să facem o vizită la un service auto pentru a ne asigura că totul este în regulă cu mașina. De asemenea, este recomandat că înainte de sosirea înghețului să verificăm starea acumulatorului, pentru ca ulterior să nu avem surprize neplăcute.

2. Îngheață frâna de mână

Nopțile de iarnă sunt extrem de friguroase și uneori frâna de mână poate să rămână blocată și astfel riscăm că dimineață să plecăm cu roțile înfrânate sau să nu ne putem deplasa. În acest sens este recomandat că în perioada iernii să nu tragem frâna de mână, doar așa putem evita blocarea acesteia.

3. Se lipesc chederele

Se întâmplă foarte des că majoritatea dintre noi să întâmpinăm dificultăți atunci când încercăm să deschidem portierele. Acest lucru se întâmplă datorită apei care rămâne pe chedere, iar seara îngheață. Pentru a evita acest lucru este indicat că seara după ce am parcat mașina, să ungem chederele cu o soluție specială care să stopeze înghețarea apei rămase.

4. Îngheață parbrizul

Datorită frigului intens care își face simțită prezența peste noapte, geamurile mașinii îngheață, iar dimineață mașina noastră va fi toată albă. Este destul de dificil să evităm înghețarea parbrizului și a celorlalte geamuri dacă nu ținem mașina într-un garaj, însă nu este imposibil. Seara după ce am parcat mașina, putem pune un carton pe parbriz. În acest mod, parbrizul mașinii noastre va fi mult mai puțin expus înghețului sau deloc.

Trebuie subliniat faptul că așa cum avem noi grijă de mașină, exact așa va avea și ea grijă de noi atunci când suntem în trafic. Deci mare atenție cu întreținerea mașinii, în special în perioada anotimpului rece.

Citește și despre cum dezghețăm geamurile dimineața

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *