Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum dezghețăm geamurile dimineața

Gheața de pe geamuri dă foarte mari bătăi de cap tuturor șoferilor. Acest impediment este mai vizibil dimineața atunci când toți ne grăbim să plecăm spre locul de muncă sau oriunde avem de ajuns.  Din cauză că ne grăbim, de cele mai multe ori facem foarte multe greșeli în ceea ce privește dezghețarea geamurilor mașinii.

1. De ce trebuie să evităm utilizarea racletei de parbriz

În ciuda faptului că racleta de parbriz este destul de utilizată, ea este și extrem de  “nocivă“ pentru geamurile mașinii noastre. Trebuie să precizăm că racleta poate să ne zgârâie parbrizul, ceea ce este foarte rău. De asemenea, dacă utilizăm racleta de parbriz, cu siguranță ne vor îngheța mainile până reușim răzuirea. Totodată, cu racleta nu reușim să dezghețăm complet geamurile și astfel vizibilitatea ne este obturată.

2. Ce să folosim în locul racletei

Ei bine, în locul celebrei raclete putem utiliza un spray pentru dezgheț. Este mult mai bun și nu provoacă daune geamurilor mașinii. De exemplu, dimineață, dacă ne grăbim este de ajuns să pulverizăm cu acel spray pe geamuri, iar gheața se va topi în câteva secunde. Așadar nu este nevoie să ne murdărim pe mâini sau să zgâriem parbrizul și geamurile se dezgheață aproape instant. De asemenea, spray-ul pentru dezgheț are în compoziția sa anumite elemente chimice care înlătură gheața de pe geamuri în totalitate, acest lucru nefiind posibil cu o racletă de geamuri.

3. Ce facem în cazul în care nu ne permitem achiziționarea de spray-uri

Există și varianta în care avem un buget limitat și nu ne permitem să ne achiziționam periodic câte un spray pentru dezgheț, dar nici nu vrem să ne zgâriem geamurile cu racleta. În acest caz este recomandat să dezghețăm geamurile în mod “ natural “ . Modul natural înseamnă că geamurile se vor dezgheța datorită căldurii produse de motor. Evident există și situații în care ne grăbim și nu avem timp să așteptăm până când motorul se încălzește iar geamurile se dezgheață. În acest caz este recomandat să ne trezim mai repede cu jumătate de oră, pentru a avea timp să ne dezghețăm geamurile în totalitate.

Chiar dacă ne-am dezghețat geamurile foarte rapid, tot trebuie să nu urcăm excesiv turațiile motorului atunci când este încă rece. Dacă ținem la mașina noastră, cu siguranță vom lua cele mai bune decizii în ceea ce privește dezghețarea geamurilor în diminețile reci de iarnă.  Drumuri bune!

Citește și despre cum poți să gestionezi derapajele.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *