Search
Generic filters
Exact matches only

Ce trebuie făcut ca mașina să pornească ușor în diminețile de iarnă

Diminețile  de iarnă sunt destul de dificile pentru mașina noastră. Gerul și zăpada care își fac apariția peste noapte, ne pot creea mari probleme atunci când încercam să pornim mașina dimineața. În acest sens este indicat să ținem cont de câteva sfaturi, care ne vor ajuta să pornim mai ușor, în fiecare dimineață.

1. Un garaj este cel mai recomandat

Evident un garaj ne poate feri de toate neplăcerile provocate de anotimpul  rece. Un garaj ne protejează mașina așa cum trebuie, de intemperii și ger. Din păcate foarte puțini dintre posesorii de autohevicule dețin și un garaj. Pentru cei care nu dețin un astfel de adăpost pentru mașină, este indcat să închirieze unul, în special iarna.

2. Acumulatorul trebuie să fie într-o stare perfectă

Deoarece acesta asigură pornirea mașinii, acumulatorul trebuie să fie într-o stare ireproșabilă, în special în diminețile geroase de iarnă. Trebuie să precizăm faptul că în cadrul dimineților friguroase de iarnă, mașina are nevoie de un surplus de curent pentru a porni. De aceea trebuie să ne asigurăm că bateria mașinii este extrem de bună.

3. Mașina trebuie să circule cât mai mult

O mașină trebuie să circule cât de mult posibil, în principiu acesta este și scopul pentru care a fost creeat automobilul. Trebuie subliniat faptul că atunci când mașina staționează o perioadă mai lungă de timp, mai ales iarna, există riscul că aceasta să pornească mai greu sau chiar să nu mai pornească. Așadar, iarna este indicat să pornim și să circulăm cât mai des cu mașina.

4. Cum pornim mai ușor o mașină cu motor diesel

Nu este doar un mit faptul că mașinile cu motor diesel pornesc mai greu în diminețile friguroase de iarnă. Este bine să știm că atunci când este frig, motorina devine mult mai goasă și cum nu are aceeași cifră octanică precum benzina, pot apărea probleme la pornire. Pentru a evita aceste probleme, cei care au mașini diesel trebuie să alimenteze cu un combustibil de calitate, chiar dacă este puțin mai scump.

5. Motorul trebuie să funcționeze în parametrii optimi

Motorul este inima mașinii, de acolo pleacă toată puterea, de aceea motorul trebuie să funcționeze perfect. De exemplu, dacă avem un motor uzat, s-ar putea că în diminețile friguroase de iarnă să avem probleme la pornire. Așadar, dacă avem probleme cu motorul este recomandat să facem o vizită la un service auto.

Putem spune că mașina ne este recunoscatoare mereu, în sensul că dacă avem grijă de ea, nu ne va lasa în pană niciodată. În schimb dacă ignorăm când mașina are nevoie de ceva, există riscul ca aceasta să cedeze când aveam mai mare nevoie de ea. Deci, mare atenție cu mașina, în special în diminețile friguroase de iarnă.

Citește și despre: Greșeli pe care le fac șoferii iarna

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

3 Responses

  1. Cea mai frecventa problema e data de acumulator. Trebuie verificat gradul de uzura a curelei alternatorului. Acesta are rolul de a incarca bateria Trebuie sa se verifice legatura la masa a acumulatorului pentru a fi curata si fara rugina. Trebuie eliminat orice strat de rugina de pe bornele acumulatorului. Sistemele electrice trebuiesc de asemenea verificate pentru a nu exista consumatori ascunsi. Evitati drumurile scurte si utilizarea de sisteme/extraoptiuni care nu sunt necesare si care solicita bateria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *