Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Greșeli pe care le fac șoferii iarna

Cu siguranță, iarna este cel mai dificil anotimp pentru șoferi. Din cauza condițiilor meteo complet nefavorabile și din alte cauze, mulți șoferi fac anumite greșeli care uneori îi pot costa destul de scump. Atunci când circulăm în condiții de iarnă trebuie să ținem cont de câteva reguli și să evităm cât se poate de mult aceste greșeli.

1. Îngrijirea precară a mașinii

În această perioadă a anului mașina noastră trebuie să primească o atenție specială. Toți șoferii trebuie să știe că mașina are nevoie de o îngrijire specială, mai ales în perioada iernii. Putem începe tot acest proces de îngrijire cu o vizită la un service.

2. Șofatul cu viteză mare

Condusul cu viteză mare este una dintre cele mai mari greșeli care le comitem. Din păcate, din această cauză se întâmplă foarte multe accidente cu urmări destul de neplăcute, uneori chiar tragice. Trebuie subliniat faptul că în perioada anotimpului rece viteza nu este deloc recomandată.

3. Pornirea mașinii la intervale mari de timp

De obicei, această greșeală o fac cei care nu sunt dependenți de mașină. Dacă nu pornim mașina pentru o perioadă de câteva zile, atunci riscăm că  mașina să nu mai pornească, din cauza frigului și a zăpezii. Subliniem faptul că orice mașină trece cu bine peste iarnă atunci când circulă.  Dacă iarna ținem mașina în parcare, mai mult ca sigur vom avea mari neplăceri atunci când vom încerca să o pornim. Vezi ce să facem dimineața dacă mașina este înghețată.

4. Plecarea cu mașina, fără că aceasta să se dezghețe

Graba este unul dintre cei mai mari dușmani ai mașinii noastre, în special iarna. Trebuie precizat faptul că iarna, în special în diminetile reci, mașina trebuie lăsată câteva minute să meargă la relanti, până se încălzește. Nu este bine să creștem turațiile motorului atâta timp cât acesta încă nu și-a făcut ungerea complet. Atunci când afară este frig, iar mașina staționează, uleiul se îngroașă, iar când pornim motorul acesta devine mai fluid, însă nu instant, de aceea trebuie să avem puțină răbdare înainte să ne deplasăm.

Șoferii trebuie să știe că toate aceste greșeli sunt extem de ușor de evitat. Tot ceea ce este necesar să facem este să avem răbdare cu mașina și să-i acordăm un plus de atenție. De asemenea,  trebuie să respectăm cu strictețe legislația rutieră și așa vom evita alte greșeli în trafic.

Citește și despre: Ce să facem dimineața dacă mașina este înghețată

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *