Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Ce trebuie să verificăm mai des iarna la mașină

Anotimpul rece este de departe cel mai dificil anotimp pentru șoferi. Trebuie să precizăm faptul că în perioada aceasta mașina noastră poate suferi anumite defecțiuni  Pentru a nu avea parte de neplăceri este recomandat să verificăm anumite aspecte care pot pune în pericol buna funcționare a mașinii și implicit siguranța noastră.

1. Lichidul de parbriz

În ciuda faptului că nu influențează în mod direct buna funcționare a mașinii, lichidul de parbriz este extrem de important. În acest sens, este indicat ca la o anumită perioadă de timp sau după un anumit număr de kilometri parcurși să verificăm nivelul lichidului de parbriz. Lipsa acestuia ne poate obtura vizibilitatea și astfel putem avea mari neplăceri în trafic.

2. Nivelul antigelului

Spre deosebire de lichidul de parbriz, antigelul influențează în mod direct buna funcționare a mașinii. Trebuie precizat faptul că există riscul să avem mici fisuri la radiator sau pe instalație, iar atunci antigelul se va pierde. De aceea este recomandat să verificăm nivelul și concentrația antigelului periodic sau înainte de a pleca la un drum lung.

3. Acumulatorul mașinii

Acumulatorul mașinii este extrem de important. Acesta trebuie să fie într-o stare perfectă de funcționare, în special în perioadele geroase. Trebuie subliniat faptul că pe perioada în care temperaturile sunt scăzute mașina are nevoie de un surplus de curent, iar acesta este dat de accumulator.

4. Instalația de climatizare și dezaburire

Instalația de climatizare și dezaburire deține un rol foarte important. Cu ajutorul instalației de climatizare putem menține o temperatură confortabilă în interiorul mașinii. De asemenea, cu ajutorul instalației de dezaburire, putem îndepărta aburirea geamurilor și astfel avem o vizibilitate mult mai bună.

5. Nivelul de carburant

În perioada anotimpului rece, carburantul este și el foarte important. De aceea este recomandat să avem întotdeauna un surplus de carburant. Acest lucru este recomandat în cazul în care rămânem înzăpeziți sau blocați în trafic pentru o perioadă mai lungă de timp.

6. Presiunea în roți

Pe toată perioada iernii trebuie să verificăm presiunea în pneuri. Este necesar să avem în vedere ca presiunea să fie cea corectă, mai exact să se încadreze în limitele stabilite de către producătorul mașinii.

În mod clar, în sezonul rece trebuie să avem mare grijă de mașina noastră și de modul în care conducem. Doar așa ne putem ține la distanță de pericolele și evenimentele neplăcute care pot apărea.

Citește și despre pericolele din trafic iarna.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *