Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Iarna și pericolele din trafic

În ciuda faptului că anotimpul rece este unul destul de apreciat peste tot în lume, odată cu el vin  și foarte multe neplăceri pentru cei care conduc. Din moment ce afară începe să se răcească și zăpada începe să-și facă apariția, inevitabil apar și pericolele în trafic.

1. Vizibilitatea extrem de redusă

Adesea, datorită vremii nefavorabile, vizibilitatea este extrem de scăzută. La acest lucru contribuie zăpada, ploaia sau chiar și ceața. Toate aceste fenomene meteo pun mari probleme tuturor șoferilor. În prerioada în care aceste fenomene persistă ( iarna ), se recomandă să circulăm cu viteză redusă, să fim extrem de atenți, iar sistemul de climatizare și dezaburire să funționeze perfect.

2. Aderența scăzută este un adevărat pericol

Datorită carosabilului alunecos, în această perioadă a anului, aderența mașinii scade extrem de mult. Pentru a nu avea parte de incidente rutiere neplăcute trebuie să avem mașina echipată corespunzător pentru iarnă. De asemenea, atenția din partea șoferului trebuie să fie mult sporită.

3. Distanța de frânare devine mult mai mare

Evident, distanța în care putem opri în siguranță autovehiculul, va fi mult mai mare decât atunci când rulăm în condiții normale. Trebuie subliniat faptul că datorită vizibilității scăzute există riscul să apară în fața noastră pietoni, animale sau alte obstacole, de aceea trebuie să circulăm cu viteză redusă. Totodată, este imperios necesar ca atunci când drumul este acoperit cu polei și zăpadă să folosim frâna de motor.

4. Îngustarea părții carosabile

Îngustarea părții carosabile apare adesea în timpul iernii și se datorează stratului de zăpadă depus pe marginile drumului. Acest fenomen este foarte des întâlnit pe drumurile montane, acolo unde zăpada alunecă de pe versanți. Pentru a evita accidentele, este necesar să circulăm cu luminile de întâlnire pornite și desigur cu mare atenție

5. Pericolul de a rămâne înzăpeziți

S-a întâmplat de foarte multe ori că oamenii să rămână prizonieri în proprile mașini. Acest lucru se datorează din cauza cantității mari de zăpadă căzută într-un timp foarte scurt și desigur din cauza incompetenței autorităților. Pentru a nu avea de suferit foarte mult dacă rămânem înzăpeziți, este necesar să avem la noi o rezervă de carburant. Pe lângă această rezervă de carburant, se recomandă să mai avem și câteva pături, apă și ceva alimente neperisabile.

Sperăm că iarna aceasta nu vom avea parte foarte des de pericolele prezentate mai sus. De asemenea, sperăm că anotimpul rece să fie privit ca un anotimp distractiv pentru toți iubitorii muntelui și să nu mai fie privit drept coșmarul șoferilor.

Citește și despre cum să reduci consumul de carburant iarna.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *